Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lavanta İle Göçü Tersine Çevirecekler

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde tütüne kota uygulanmasıyla başlayan göç, lavanta üretimiyle tersene dönecek.Sındırgı ilçe merkezine bir kaç kilometre uzaklıkta kurulan lavanta tarlasında fideler toprakla buluştu. Sındırgı Belediye...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lavanta İle Göçü Tersine Çevirecekler
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde tütüne kota uygulanmasıyla başlayan göç, lavanta üretimiyle tersene dönecek.
Sındırgı ilçe merkezine bir kaç kilometre uzaklıkta kurulan lavanta tarlasında fideler toprakla buluştu. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Kentsel Tasarım Müdürü Himmet Taşlıoğlu ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Durak lavanta dikim sahasında çalışanlarla bir araya geldi. Çalışanlarla bir süre sohbet eden Yavaş, onlarla birlikte lavanta dikimi gerçekleştirdi. İlaç sanayinden kozmetiğe, gıdadan parfümeri sektörüne kadar pek çok kullanım alanı bulunan lavanta sayesinde Sındırgı’da dışarıya olan göçü tersine çevrilecek.
Başkan Yavaş, “Sındırgı’nın önünü açabilmek için bu projeyi hayata geçiriyoruz. Belediye sadece yol, su, kanalizasyon işleriyle uğraşmıyor. Halkın gelir kaynaklarını artırabilecek projelerle de uğraşıyor. Bu memlekette istihdamı arttırıcı, iş imkanlarını arttırıcı sosyal bir proje. Aslında sizlere balık vermekten ziyade balık tutmayı öğretmek istiyoruz. Kırsal mahallelerde kıraç araziler ekilmiyor. Suyun olmadığı yerlerde bunu kullanabilmek çok önemli. Lavantanın işçiliği de çok fazla değil. Eskiden tütünü devlet alıyor diye ekiliyordu, bugün de lavantayı alan birileri olduğu halde yapmamak için bir sebep yok. Belediyemiz tarafından altı bin metrekarelik bir araziye yaklaşık 5 bin beş yüz fidan dikiyoruz. Bu projeyi hayata geçirmemizde destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız A. Edip Uğur’a, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Mekin Tüzün’e, Orman İşletme Müdürü Bekir Doğan Demir’e çok teşekkür ediyorum. İnşallah lavanta dikiminin önünü açıp Sındırgı’ya yeni gelir kapısı elde etmiş oluruz” dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından hibe edilen lavanta fidelerinin dikimi belediye ve orman personeli ile gerçekleştirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.