Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kyk’lı Gençler, Kuruluştan Kurtuluşa Anadolu’yu Gezdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, 81 ilden bin 180 KYK’lı gence Bilecik, Söğüt, Bursa ve Çanakkale’yi gezdirdi.Kurum bünyesindeki yurtlarda barınan gençleri tarih ve medeniyet mirasıyla...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, 81 ilden bin 180 KYK’lı gence Bilecik, Söğüt, Bursa ve Çanakkale’yi gezdirdi.
Kurum bünyesindeki yurtlarda barınan gençleri tarih ve medeniyet mirasıyla buluşturmak, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını geliştirmek ve Çanakkale ruhunu canlı tutabilmek amacıyla 7-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen geziye yıl boyunca yurtlarda gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerine katılanlar arasından çekilen kura ile belirlenen 650’si erkek, 530’u kız 1180 genç katıldı.
Tarih ve Medeniyet Gezileri kapsamında Kuruluştan Çanakkale’ye adıyla gerçekleştirilen gezinin ilk durağı, Kütahya’nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba köyü oldu. Burada KYK Eğitim Dairesi Başkanvekili Oktay Mahşer ve Kütahya İl Müdürü Feyzullah Gayret tarafından karşılanan öğrenciler, hep birlikte yapılan kahvaltının ardından düzenlenen mehter gösterisiyle coştu.
Programda öğrencilere seslenen tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, Hayme Ana’yı ve Osmanlı’nın cihan devleti olmasının sırlarını anlattı. Programdan duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a teşekkür eden Bahadıroğlu, “Türkiye’de ilk kez bir devlet kurumu, insanı beden ve ruhen destekleyen bir program yapıyor” diye konuştu. Bahadıroğlu, gezinin Domaniç’ten başlıyor olmasını çok önemli bulduğunu söyledi.
Programın ardından gençler, otobüslerle Bilecik’in Söğüt ilçesine hareket etti. Burada Ertuğrul Gazi türbesi ve Osmanlı’nın ilk mescidi olan Kuyulu Mescit’te namaz kılan öğrenciler, Bilecik’te de Osmanlı’nın manevi mimarı Şeyh Edebali’nin türbesini ziyaret etti. Sonra Bursa’ya hareket eden KYK’lı gençler, sabah namazında Ulu Cami’de buluştu. Namazın ardından gençlere çorba ikram edilirken, Osman Gazi, Orhan Gazi ve Emir Sultan türbeleri gezildi.
Bursa programının ardından Çanakkale’ye hareket eden KYK’lı gençler, burada da Seyit Onbaşı, 57. Alay, Şahindere ve Yahya Çavuş şehitliklerini, Şehitler Abidesini, Seddül Bahir ve Kilitbahir kalelerini, Merkez (namazgâh) Tabyasını, Morto koyu ve Conk Bayırı’nı ziyaret etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.