Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kyk’da ’Yeni Türkiye’ Konferansı

Balıkesir Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda (KYK) ‘Yeni Türkiye, Yeni Gelecek’ konulu konferans verildi.Balıkesir KYK İl Müdürlüğü bünyesindeki yurtlarda barınan öğrencilere yönelik farkındalık oluşturmak ve bilgilendirme...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda (KYK) ‘Yeni Türkiye, Yeni Gelecek’ konulu konferans verildi.
Balıkesir KYK İl Müdürlüğü bünyesindeki yurtlarda barınan öğrencilere yönelik farkındalık oluşturmak ve bilgilendirme amacıyla ‘Yeni Türkiye Yeni Gelecek’ konferansı düzenlendi. Salih Tozan Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bilal Arslan, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Balıkesir KYK İl Müdürü Yakup Dönmez, Yurt Müdürleri Mustafa Erol, Aynur Özdemir, Ömer Özçelik ve öğrenciler katıldı.
Kredi ve Yurtlar Kurumu Balıkesir İl Müdürü Yakup Dönmez’in açılış konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nebi Miş öğrencilere Yeni Türkiye hakkında bilgi verdi. Konuşmacı Yrd. Doç. Dr. Nebi Miş, devlet ve hükümet sistemleri, güçler birliği ve güçler ayrılığına dayanan sistemler hakkında ve başkanlık sistemi hakkında bilgiler verdi.
Miş, “Geçmişten Günümüze Yönetim Modelleri”, “Küresel Güçlerin Yönetim Tercihi”, “Güçlü Demokrasi İçin Hangi Yönetim Sistemi?”, “Dünyaya Yön Verenler Nasıl Yönetiliyor?” gibi konuları ele aldı. Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra parlamenter sisteme veda ettiğini dile getiren konuşmacı Miş, ülkenin yeni bir anayasa ihtiyaç duyduğunu ifade etti.
Yeni bir anayasayla birlikte Türkiye’nin daha demokratik bir yapıya kavuşacağını sözlerine ekleyen Miş, öğrencilerin Başkanlık sistemine dair sorularını cevaplandırdı. Soru cevap faslının ardından Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Bilal Arslan, Konuşmacı Nebi Miş’e teşekkür plaketi verdi. İl Müdürü Yakup Dönmez ise çiçek takdim ederek kendisine teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.