Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuva-yi Milliyeciler’den Can Dündar’ın Davasına Katılan Konsoloslara Tepki

Türkiye Kuva-yi Milliye ve Mücahitler Derneği Sakarya Şubesi üyeleri terör ve casusluk suçlarından yargılanan gazeteci Can Dündar’a destek vermek için davayı izlemeye giden yabancı ülke konsolosları ve büyükelçilere tepki göstererek bir...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kuva-yi Milliyeciler’den Can Dündar’ın Davasına Katılan Konsoloslara Tepki
Türkiye Kuva-yi Milliye ve Mücahitler Derneği Sakarya Şubesi üyeleri terör ve casusluk suçlarından yargılanan gazeteci Can Dündar’a destek vermek için davayı izlemeye giden yabancı ülke konsolosları ve büyükelçilere tepki göstererek bir basın açıklaması yaptı.
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün, gazetede, MİT’e ait yardım tırlarının durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara yer verdikleri gerekçesiyle haklarında "Casusluk, Darbeye teşebbüs, FETÖ/PDY örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek yardım etmek" açılan davanın birinci duruşmasına destek amaçlı gelen yabancı ülke konsolosları ve büyükelçilere Türkiye Kuva-yi Milliye ve Mücahitler Derneği Sakarya Şubesi üyeleri tepki göstererek bir basın açıklaması yaptı.
Cuma namazı çıkışı Orhan Camii önünde toplanan üyeler adına basın açıklamasını okuyan Dernek Başkanı Muzaffer Çoşkun, “Kendilerini konsolos zannedenler Türkiye’nin içişlerine karışmasınlar. Yoksa avukatlığa mı soyundular. Hadlerini bilsinler. Bunları Türkiye’de istenmeyenler ilan ediyor, nefretle kınıyoruz. Onlar kendi devletiyle uğraşsınlar. Terörle mücadeleye tek bir vatan evladı kalmayıncaya kadar kahramanca devam edeceğiz. Hükümetimizi sonuna kadar destekliyoruz. 780 Bin metre karede hiçbir dünya devletine, hiçbir çapulcuya bir çakıl taşı vermeyeceğiz. Kendini bilmeyen bir İngiliz alçakça, adice sayın Reis-i Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a dil uzatan, ‘Sen gidersen Memleket düzelir’ diyen utanmadan sıkılmadan dil uzatanı ülkemizde istemiyoruz. Burada bir şeyi daha eklemek istiyorum. Bir devlette basın olmaz ise hürriyet olmaz, hürriyet olmaz ise basın olmaz. Basında öyle insanlar vardır ki memleketini, milletini, gururunu dış devletlere şikayet edecek kadar kendilerini aşağılıyorlar. Onlar bugün casusluk yapacaksa yurt dışında casusluk yapsınlar” diye konuştu.
Basın açıklaması toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.