Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kütahyalılardan Coşku Dolu Festival

İnegöl Kütahyalılar ve Domaniçliler Derneği tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Kütahya Festivali coşku dolu anlara sahne oldu.Bursa’nın İnegöl ilçesi Hikmet Şahin Kültürparkında bulunan Amfi Tiyatro’da düzenlenen programa AK Parti...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl Kütahyalılar ve Domaniçliler Derneği tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Kütahya Festivali coşku dolu anlara sahne oldu.
Bursa’nın İnegöl ilçesi Hikmet Şahin Kültürparkında bulunan Amfi Tiyatro’da düzenlenen programa AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kütahya bölgesi sanatçılarından Emre Engin, Yasin Kalkan ve Veli Çelik’in sahne alması ile başlayan programda halk dansları ve folklor gösterileri ile İDH Tiyatro Topluluğunun tiyatro oyunu sahnelendi. Tiyatronun ardından sırasıyla yine yöresel sanatçılardan Menteşeli Cengiz, Özgür Eren ve Saruhan Kardeşler geceye renk kattı.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Gösterilerin ardından bir konuşma yapan İnegöl Kütahyalılar ve Domaniçliler Derneği Başkanı Mehmet Sargın, “Programa katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederiz. Misyonumuz ve vizyonumuz doğduğumuz yerlerin kültürünü yaşatmak, doyduğumuz yerin sosyal ve kültürel hayatına katkı koymak için çalışıyoruz. Bu doğrultuda faaliyetler yapıyoruz. Bu etkinlikleri yapmak kolay ama nihayetinde bir maddi boyutu var. Bu boyutta bize katkı koyan herkese teşekkür ederim. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.
BÜYÜKŞEHİR POTANSİYELİ TAŞIYORUZ
Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk ise, “Geceye renk kattınız, hoş geldiniz. Domaniçlilerin, Kütahyalıların birlik ve beraberlik içerisinde burada görmekten çok mutlu oldum. İnşallah devamlılığınız hasıl olur" diye konuştu.
Domaniç ve Kütahya’nın aynı olduğunu anlatan Ertürk, şunları söyledi: "İnegöl ve Bursa’nın kalkınması gibi bizler de birlik ve beraberlik içerisinde olursak hep beraber kalkınırız. Siyaseti yapmak gerekiyor ama siyaseti şahsi bazda değil kendi memleketimizin faydaları için hangi siyasi parti olursa olsun birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak başka yerlere özenmeden, oralar gibi kalkınarak Kütahya da Bursa gibi Büyükşehir olma özelliğine sahip olur. Bizim çok büyük değerlerimiz, madenlerimiz var. Siyaseti çok küçük gördüğümüz için bu durumdayız. Siyaseti hep beraber kendi memleketimiz için yaparsak çok daha iyi noktalara geliriz.”
BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
Programa katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, “Buraya ne zaman gelsek ağzına kadar dolu oluyor. Allah nazardan saklasın. Birlik ve beraberliğiniz için hepinizi tebrik ediyorum. Zor ve sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Muhakkak yaşanan ne olursa olsun tüm olumsuzluklara rağmen hükümetimiz gereğini yerine getiriyor. Gönül ister ki her şey güllük gülistanlık olsun ama istemesek de bazı sıkıntılar yaşanıyor. Siz Domaniç’ten buraya gelip yerleştiniz. Türkiye’nin dört bir yanından şehrimize gelmiş dostlarımız var. Güzel bir birlik ve bütünlük oluşturmuşuz. Rabbim kötülere fırsat vermesin. Bize düşen bir olmak beraber olmaktır. Allah birlik ve beraberliğimizi devam ettirsin” ifadelerini kullandı.
Program, sahne alan ve emeği geçen isimlere plaket takdimiyle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.