Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kütahyalı 2 çocuk annesi kadın ’genç çiftçi hibe destek’ projesi ile köyüne geri döndü

Kütahya’da bir kadın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın başlattığı ’genç çiftçi hibe destek’ projesiyle köyüne dönüş, hayvan yetiştiriciliğine başladı.Alınan bilgiye göre, 2 çocuk annesi 38 yaşındaki Kadriye Gümüş,...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2016 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2016 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kütahya’da bir kadın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın başlattığı ’genç çiftçi hibe destek’ projesiyle köyüne dönüş, hayvan yetiştiriciliğine başladı.
Alınan bilgiye göre, 2 çocuk annesi 38 yaşındaki Kadriye Gümüş, doğup büyüdüğü Altıntaş ilçesine bağlı Sadıkkırı köyüne yıllar sonra bakanlığın destek projesiyle geri döndü.
Çocukluğunda babasının küçükbaş hayvanlarına bakarak büyüyen ev hanımı Gümüş, gerçekleştirdiği proje karşılığında aldığı 40 adet koyun ile küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine başladı.
Kadriye Gümüş, "Benim küçükbaş hayvanlara karşı büyük bir sevgim vardı. Eşim emekli, kıt kanaat geçiniyoruz. Ne yapacağız diye düşünürken televizyondan ’genç çiftçi hibe destek’ programını duydum. Başvurdum ve hibe desteği almaya hak kazandım. Eşimde sonuna kadar bana destek oldu. Ev hanımı iken şimdi doğup büyüdüğüm topraklarda küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapıyorum" dedi.
İleride küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini daha da büyütmeyi planladığını dile getiren Kadriye Gümüş, bölgeye örnek olması için modern bir de tesis kuracağını ifade etti.
Gümüş, "Allah devletimize milletimize zeval vermesin diyen Kadriye Gümüş Altıntaş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarına da teşekkür ederim" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.