Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuşadası Körfezi’ndeki Batık Airbus’a Meryemana heykeli

Kuşadası Körfezi’nde su altı turizmi turizmini canlandırmak ve resif amacıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Haziran ayında batırılan Airbus A300 uçağına Meryemana heykeli konuldu.Dünyanın en büyük batık uçağı olma özelliğini...

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2016 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2016 08:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kuşadası Körfezi’nde su altı turizmi turizmini canlandırmak ve resif amacıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Haziran ayında batırılan Airbus A300 uçağına Meryemana heykeli konuldu.
Dünyanın en büyük batık uçağı olma özelliğini de taşıyan Kuşadası Körfezi’ndeki Airbus A300 kısa sürede yurt içi ve dışından dalış meraklılarının ilgi odağı oldu. Türkiye’nin ve dünyanın her yanından dalış meraklısı turistlerin ilgisini çeken batık uçağa bu kez Meryemana heykeli yerleştirildi. Kuşadası’nda dalış eğitmenliği yapan Tağmaç Saraçoğlu, bir metre uzunluğundaki Meryemana heykelinin montajının tamamlandığını söyledi. Heykelin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun isteğiyle yaptırılıp, batık uçağa yerleştirildiğini kaydeden dalış eğitmeni Tağma Saraçoğlu, “Geçen hafta tamamlanmasının ardından 45 kilo ağırlığında ve bir metre uzunluğundaki Meryem Ana heykelini uçağın orta kısmında dalgıçların görebileceği bir bölgeye saplama diye tabir edilen bir malzemeyle monte ettik. Özellikle batık uçağı ziyaret eden yabancı turistlerin daha çok ilgisini çekebilmek için böyle bir uygulama yapıldı. Airbus A300 uçağımız zaten dünyaca konuşuldu. Şimdi eminiz ki bu heykelden sonra da adından uzun bir süre daha söz ettirecek" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.