Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuşadası Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü için yargılama izni

Kuşadası Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Serdar Kılınç ve iki personel için Kuşadası Kaymakamlığı tarafından müfettişlerin raporu doğrultusunda yargılama izni verildi. Kaymakamlığın kararının ardından Kuşadası Cumhuriyet...

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2016 08:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2016 08:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kuşadası Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Serdar Kılınç ve iki personel için Kuşadası Kaymakamlığı tarafından müfettişlerin raporu doğrultusunda yargılama izni verildi. Kaymakamlığın kararının ardından Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki iki inşaata imar kanununa aykırı ruhsat vermek iddiasıyla görevi kötüye kullanmak suçlarından soruşturma başlattı.
Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Cumhuriyet Mahallesi Candan Tarhan Bulvarı 502 ada 24. parsel ve Adnan Menderes Bulvarı’ndaki 506 ada 23. parseldeki iki ayrı inşaata Kuşadası Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından imar mevzuatına aykırı ruhsat verildiği, yoğunluk artışına yol açan projelerin onaylandığı, yükseklik verildiği, çevredeki yapılardan fazla emsal verilerek ayrıcalık sağlandığı, bazı imar harçlarının alınmayarak kamu zararına yol açıldığı ve bunların karşısında yasa dışı yollarla imar rantı sağlandığı yolundaki şikayetin ardından Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı tarafından inceleme başlatıldı. Cumhuriyet Savcılığı, Kuşadası Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Serdar Kılınç ve 6 belediye personeli hakkında başlattığı incelemenin ardından Kuşadası Kaymakamlığı’ndan memurların yargılanması için izin istedi. Ayrıca aynı anda Aydın Valiliği tarafından görevlendirilen müfettişler, imar kanununa aykırı yapıldığı iddia edilen iki binada incelemede bulundu. Kuşadası Belediyesi tarafından imar kanununu aykırı yapılmasına göz yumulan ve üstelik ruhsat verilip, projeleri imzalanan iki binada inceleme yapan İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından “Çevre yapılaşmalarına aykırı olarak bina yapma hakkı verildiği, yasa gereği yapılacak inşaatlarda yasalara uyulmadığı, emsal aşıldığı, binaların olması gerekenden daha yüksek yapıldığı, çatıların yönetmeliğe aykırı yapıldığı tespit edilmiştir" denildi. Belediye görevlilerinin görevlerini kötüye kullandıkları yönünde görüş bildiren müfettişlerin iki inşaatı da imar mevzuatına aykırı bulmasının ardından Kuşadası Kaymakamlığı tarafından 2016/33 sayılı karar ile Kuşadası Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Serdar Kılınç ve iki belediye personelleri inşaat teknikeri Zekiye Uğur ve mimar Burak Aran hakkında yargılama izni verirken, 3 belediye personeli hakkında ise yargılama iznine gerek görmedi. Yargılama izninin ardından 2016/4421 dosya ile Kuşadası Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Serdar Kılınç ve 2 belediye personeli hakkında imar mevzuatına aykırı iki inşaatın yapılması izin vermek ve görevi kötüye kullanma suçlamasıyla soruşturma başlatan Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı ayrıca izin verilmeyen 3 diğer belediye personelinin de yargılanması için bölge idare mahkemesine itirazda bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.