Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuş Sürüsü Pisti Kapattırdı

Atatürk Havalimanında kuş sürüleri pistin üzerinde uçunca bir uçağın kalkışı iptal edildi. Pisti bir süre kapatan yetkililer, kuşları kovmak için ekip gönderdi. Kule görevlisi ile pilot arasında geçen konuşmalar ise ses kayıtlarına...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atatürk Havalimanında kuş sürüleri pistin üzerinde uçunca bir uçağın kalkışı iptal edildi. Pisti bir süre kapatan yetkililer, kuşları kovmak için ekip gönderdi. Kule görevlisi ile pilot arasında geçen konuşmalar ise ses kayıtlarına yansıdı.
Göçmen kuşların, göç zamanı olması Atatürk Havalimanı’nda pilotlara zor anlar yaşatıyor. Birkaç gündür Atatürk Havalimanında etkili olan kuş sürüleri hava trafiğini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bugün kalkış için piste gelen bir uçağın pilotu, pistin üzerinde uçan kuş sürüleri nedeniyle kalkış yapamadı. Durumu telsiz ile kuleye bildiren pilot ile kule arasında ilginç telsiz konuşmaları yaşandı.
Atatürk Havalimanı kule görevlileriyle telsiz konuşması yapan pilot, “Anlaşıldı şu an tamamen pistin üzerinde uçuyorlar, dolayısı ile kalkış yapamıyoruz. Hatta önümüzden bile geçiyorlar şu anda” dedi.
Pilotun, pistin üzerinde çok sayıda kuş olduğunu uçuş kulesine bildirmesinin ardından, pist bir süre uçuş trafiğine kapatarak, kuşlar pistten uzaklaştırıldı.
Kule görevlisi ile pilot arasında geçen ilginç telsiz konuşmaları ise şöyle:
Pilot: "Biraz gecikmek zorunda kalacağız"
Kule: "Anlaşıldı. Göz temasınız mevcutsa koşturucu iptal edin efendim"
Pilot: "Anlaşıldı şu an tamamen pistin üzerinde uçuyorlar, dolayısı ile kalkış yapamıyoruz. Hatta önümüzden bile geçiyorlar şu anda"
Kule: "Anlaşıldı. Bu durumda kalkış iptal. Pist üzerinde konma varsa kuş aracı çağırayım"
Pilot: "Yoğun bir kuş sürüsü var. Kontrol edersek sevinirim"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.