Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuş Cenneti’nde yüzlerce balık telef oldu

Antalya’nın Demre ilçesindeki Kuş Cenneti’nde yüzlerce balık telef oldu.Çayağzı Limanı Yolu ile Andriake Antik Kenti arasındaki sulak alanda yaşayan yüzlerce kefal balığı öldü. Büyüklükleri 50 santimetreye kadar olan yüzlerce balığın,...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın Demre ilçesindeki Kuş Cenneti’nde yüzlerce balık telef oldu.
Çayağzı Limanı Yolu ile Andriake Antik Kenti arasındaki sulak alanda yaşayan yüzlerce kefal balığı öldü. Büyüklükleri 50 santimetreye kadar olan yüzlerce balığın, su seviyesinin azalmasından dolayı havasız kalarak öldüğü belirtiliyor.
Su ürünleri araştırma başlattı
Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü yetkilileri bölgeye gelerek araştırmada bulundu. Su kanallarının kapanması sebebiyle su seviyesinin aşırı derecede düştüğünü, hava sıcaklığından dolayı da suyun aşırı ısındığını belirten yetkililer, balıkların, oksijen oranının azaldığından dolayı öldüğünü tahmin ettiklerini söyledi. Su ve balıklardan numune aldıklarını da belirten yetkililer, araştırma sonucunda kesin sonucun ortaya çıkacağını belirtti.
1989 yılında Demre Belediyesi tarafından kuş cenneti olarak ilan edilen ve 149 kuş türünün yaşadığı bölgede aynı zamanda binlerce kefal balığı da yaşıyor. Bölgenin su ihtiyacı ise kanallar vasıtasıyla hemen yanından geçen kükürtlü sudan karşılanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.