Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtulmuş’tan Şehit Ailesine Ziyaret

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Diyarbakır’da şehit olan Fatih Efiloğlu’nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Kurtulmuş, Türk milletinin sonsuza kadar hür olarak yaşayacağını söyledi.Çeşitli programlara...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Diyarbakır’da şehit olan Fatih Efiloğlu’nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Kurtulmuş, Türk milletinin sonsuza kadar hür olarak yaşayacağını söyledi.
Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bu kapsamda Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen 25 yaşındaki Uzman Çavuş Fatih Efiloğlu’nun Ordu’nun Ünye ilçesinde bulunan ailesine taziye ziyareti gerçekleştirdi. Kurtulmuş’a ziyaret kapsamında Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Ünye Kaymakamı Mutafa Demir, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“BİRLİK İÇİNDE SONSUZA KADAR HÜR BİR MİLLET OLARAK YAŞAYACAĞIZ”
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un şehit evi ziyaretinde şehit olan Fatih Efiloğlu için Kur’an-ı Kerim okundu. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından dua yapıldı. Yapılan duanın ardından bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü içinde bulunduklarını ve şehitlik mertebesinin çok önemli bir mertebe olduğunu söyledi. Çanakkale şehitleri ile bugün bu topraklarda mücadele eden askerlerin yaptığı mücadelenin destansı olduğunu ifade eden Kurtulmuş, “Son zamanlarda karşılaşmış olduğumuz bu terör saldırıları ile birlikte aslında bir asır önce yarım kalan hesabı birileri Türkiye’ye ödetmek istiyor. Çanakkale’de dedelerimiz ninelerimiz ayağa kalktı ve Çanakkale’yi geçilmez kılarak bu toprakları korudu, bu anlamda dinimizi, irfanımızı, vicdanımızı ve namusumuzu korudu ve bu topraklarda Allah’ın izni ile bu millet kıyamete kadar hür bir millet olarak yaşamaya devam edeceğiz. Birileri bu ülkeyi biraz daha bölmek, bu coğrafyayı biraz daha bölmek isteyecekler, biraz daha bu ülkenin vatandaşlarının arasına fitne sokmak isteyecekler ama onlara inat Allah’ın izni ile 78 milyon hep beraber kol kola, yürek yüreğe, omuz omuza birlik içerisinde şehitlerimizin ruhunu hiçbir şekilde muazzep etmeyeceğiz. Bu vesile ile bir kez daha Çanakkale şehitlerimize rahmetle anıyoruz. Çanakkale şehitlerinin kahramanlığı ne kadar destansı ise bugün bu topraklarda yine operasyon yapmak isteyenlere karşı mücadele veren kardeşlerimizin destansı mücadelesi de o kadar önemli ve bir o kadarda büyüktür. Çanakkale şehitleri ile Fatih Efiloğlu kardeşimizin hiçbir farkı yoktur. Her birisi şanlı insanlardır. Allah hepsine rahmet eylesin” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.