Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtulmuş'tan referandum açıklaması

Başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan kurtulmuş bakanlar kurulu toplantısı ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2017 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2017 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kurtulmuş'tan referandum açıklaması

Numan Kurtulmuş’un açıklamasından satır başları şöyle:

Türkiye cumhuriyetinin egemenliğin nasıl kullanılacağına dair bir sorunu yoktur. Türkiye 1923’te rejim tartışmasını sonlandırmıştır. Mevcut anayasa değişiklik paketi, rejim değişikliğiyle ilgili bir paket değildir; sistem değişikliğidir. Bir rejim değişikliği tartışılıyor olsaydı, egemenlikle ilgili konuları içermesi gerekirdi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin nasıl kullanılacağıyla ilgili bir tartışması yoktur. En kısa sürede sandığa gidilecek.

Yeni KHK ile OHAL işlemlerini inceleme komisyonu kurulmuştur. Bir itiraz mercii olarak 7 kişilik bir komisyonun kurulması kararlaştırılmış ve bu komisyonun 2 yıl süresince çalışması kararlaştırılmıştır. Hatalı karar ihtimaline karşı bu, etkili bir iç hukuk sürecidir. Gözaltı süresi 30 günde 7 güne indirilmiştir. İlk 5 gün içinde avukatla konuşma yasağı da kaldırılmıştır.

ASTANA GÖRÜŞMELERİ

Hayırlı sonuçlar vermesini Suriye’de kalıcı bir barışa zemin hazırlamasını temenni ediyoruz. Suriye halkı çok çekti. 600 bin masum Suriyeli öldü, canım şehirler yerle bir edildi. 13 milyon Suriyeli ya Suriye içinde ya da dışarıda evsiz göçmen mülteci haline geldi. Artık bu ağır tabloyu geri çevirmek 'Suriye Suriyelilerindir' prensibi içinde adil barışı sağlamak bütün dünyanın boynunu borcudur.

ABD’DE YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ

Bütün dünyanın izlediği devir teslim işle Sayın Trump göreve başlamıştır. Ümit ediyoruz yeni yönetim hem Ortadoğu’da hem de dünyada barışı sağlayacak inisiyatifler alsın. Eski yönetim zamanında yapılan hataların tekrarlanmayacağı kanaatindeyiz. Bir eşkıya çetesinin başı olan Gülen’in ABD’den Türkiye’ye iadesini bekliyoruz. Orada oturuyor ama bütün networkünü kullanıyor. Kendi örgütüyle haberleşmesinin kesilmesini de ABD’nin yeni yönetiminden bekliyoruz.
İkinci temel mesele ise PYD’ye verilen desteğin sona erdirilmesidir. Bu iki konudaki gelişme Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin tekrar güçlü bir hale gelmesini sağlayacaktır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.