Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtulmuş: “Bizim Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin siyaseten ve ekonomik olarak güçlü olmasının sadece 78 milyon vatandaşın meselesi olmadığını belirterek, dünyanın dört bir tarafında gözünü Türkiye’ye dikmiş ve dostluk elini görmek...

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2016 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2016 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kurtulmuş: “Bizim Davamız Kuru Bir Cihangirlik Davası Değildir”
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin siyaseten ve ekonomik olarak güçlü olmasının sadece 78 milyon vatandaşın meselesi olmadığını belirterek, dünyanın dört bir tarafında gözünü Türkiye’ye dikmiş ve dostluk elini görmek isteyen çok geniş bir kitle olduğunu söyledi.
476. Uluslararası Mesir Macunu Festivaline katılmak üzere Manisa’ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, partisinin Manisa il teşkilatıyla kahvaltıda buluştu. Saruhan Otel’de düzenlenen kahvaltıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, Murat Baybatur, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, ilçe belediye başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı. Kahvaltının sonunda bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Türkiye’nin siyaseten ve ekonomik olarak güçlü olması sadece Türkiye’nin sadece 78 milyon yurttaşımızın geleceği ile ilgili bir mesele değildir. Dünyanın dört bir tarafında gözünü dikmiş Türkiye’ye bakan Türkiye’nin dostluk elini görmek isteyen, Türkiye’nin kuvvetli nefesini arkasında hissetmek isteyen çok geniş kitlelerin olduğunu hepimiz biliyoruz ama bunu dünkü Kosova ziyaretimdeki intibalarda hissettik."
Avrupa’nın içerisinde Osmanlının nerede ayak izi varsa onların gün yüzüne çıkarıldığını belirten Kurtulmuş, şunları söyledi: "Dün Muratpaşa Camisi, önceki gün Yaşarpaşa Camisinin ve Fatih Camisinin oradaki Müslümanlarla birlikte o ecdat eserlerinin nasıl yeniden onarıldığını, nasıl Osmanlının şanına yakışır bir şekilde ortaya konulduğunu gördük ve bundan büyük bir onur duyduk. Bütün bunlar sözle olmuyor. Bunların olabilmesi için Türkiye’nin güçlü olabilmesi lazım. Türkiye, dünyanın dört bir tarafından insanlara yardım elini uzatıyor. Türkiye, bizim gönül coğrafyamızın, gönül tellerine vurabilecek gücü kendinde bulabiliyorsa bu Türkiye’nin siyasi ve iktisadi istikrarı sayesindedir.”
“BİZİM DAVAMIZ KURU BİR CİHANGİRLİK DAVASI DEĞİLDİR”
Çevremizde bir çok ülkenin yönetilemediği bir dönemden geçildiğini aktaran Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:
“Türkiye’nin siyasi ve iktisadi istikrarın kökü mazide olan bir anlayış oluşturularak, kendi kökleri üzerinde büyük bir gelecek kurma idealine sahip bir kadro tarafından yönetilmesi, Türkiye için büyük bir şanstır. Bizim davamız kuru bir cihangirlik davası değildir, bizim davamız sadece bir iktidar olma davası da değildir. İktidarımız bizim itikadımız değildir. Allah lütfetti bu millet, Allah’ın yüzümüze bakması sayesinde bize büyük destek verdi, bir iktidar bir istikrar, bir büyük güç ortaya çıktı ama iktidar bizim itikadımız değildir. Bazen zor günler gelir, bazen güzel günler gelir. Allah insanları ve toplulukları bazen bollukla bazen yoklukla sınar. Bazen fetihler olur, bazen işgal olur. Bu millet bunların hepsini yaşamış bir millettir. Biz de bu milletin büyük tarihi sorumluluğunu üzerinde taşıyan bu bilince sahip bir kadro olarak Allah’ın izniyle bu iktidarı büyük bir sorumluluk içerisinde taşıyacağız. Millete, geniş coğrafyamıza ve ümmete bir hizmet olarak göreceğiz. Dünyanın her yerindeki insanlara elimizi, kolumuzu uzatacağız.”
Konuşmaların ardından Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve teşkilat mensupları Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a çeşitli hediyeler takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.