Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kursiyerler İşaret Diliyle Şarkı Söyledi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde düzenlenen “İşaret Dili Kursu” öğrencileri tarafından işaret diliyle şarkı söylendi.Fatsa Halk Eğitim Merkezi ile Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(ORMEK) bünyesinde açılan İşaret...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kursiyerler İşaret Diliyle Şarkı Söyledi
Ordu’nun Fatsa ilçesinde düzenlenen “İşaret Dili Kursu” öğrencileri tarafından işaret diliyle şarkı söylendi.
Fatsa Halk Eğitim Merkezi ile Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(ORMEK) bünyesinde açılan İşaret Dili Kursu devam ediyor. İşaret dili kursiyerleri çalınan müzik eşliğinde çeşitli şarkılar söylediler. Her çalan parçayı işaret diliyle söyleyen kursiyerler, yapmış oldukları çalışmayla işitme engelli vatandaşların takdirini kazanmayı amaçladıklarını ifade ettiler.
İşaret Dili Kursu ile ilgili açıklama yapan ORMEK Kurs Eğitmeni Saniye Ulu, “Fatsa’da, Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Halk eğitim Merkezi tarafından açılan İşaret Dili Kursu’na ilçe halkının oldukça yoğun bir ilgisi var. Bu noktada eğitmeni olduğum İşaret Dili Kursumuza da oldukça önemli bir katılım var. Şubat ayının son haftası başlayan İşaret Dili Kursumuzun eğitim süresi üç buçuk aydır. Kursumuzu Ramazan ayına kadar bitirmeyi planlıyoruz ve kurs sonunda kursiyerimize belgelerini vereceğiz” dedi.
Kursiyerle ile birlikte işaret diliyle söylenen şarkıyla ilgili konuşan eğitmen Saniye Ulu, “Ülkemizde önemsenecek bir oranda işitme engelli kardeşlerimiz bulunuyor. Bu nokta onların yaşamlarına renk katacak bir çalışma yapmayı düşündük ve işaret diliyle şarkı söyledik. İşaret diliyle söylediğimiz şarkıyla işitme engelli kardeşlerimizin de bu parçanın güzelliğini yaşamalarını istedik. Kurs öğrencilerimizle birlikte ünlü sanatçı sevilen şarkılarını seslendiriyoruz” diye konuştu.
Kursa katılan kursiyerler ise işitme engelli vatandaşlarla irtibata geçmek için bu kurslara katıldıklarını ve düzenlenen bu kurslarda işaret dilini öğrendiklerini belirttiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.