Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küresel Terör Uluslararası Mermer Fuarını Etkilemedi

Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarının sektör temsilcileri, küresel teröre rağmen Rusya’dan İran’a kadar dünyanın dört bir yanından ülkelerin katılımlarını iptal etmemesinin umut olduğunu söyledi.Kapılarını 22....

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarının sektör temsilcileri, küresel teröre rağmen Rusya’dan İran’a kadar dünyanın dört bir yanından ülkelerin katılımlarını iptal etmemesinin umut olduğunu söyledi.
Kapılarını 22. kez açan Marble Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı dünyanın 32 ülkesinin katılımıyla dikkat çekti.
Küresel terörün, krizlerin, dünyadaki tüm sektörler gibi maden sektörünü de etkilediğini ifade eden Ege Maden İhracatçı Birlikleri Başkanı Mevlut Kaya, “Her şeye rağmen alıcılarda iptal olmaması, katılımcı ülkelerin stantlarının başında olması bunlar bizi sevindiren şey. Krizlere, dünyadaki küresel teröre karşı yine de umudumuzu koruyoruz. Katılım çok fazla. En önemlisi de bir çok otelle görüşüp iptallerin olup olmadığıyla ilgili bilgi aldık. Hiçbir iptalin olmaması bizi umutlandırdı” dedi.
Kaya, maden sektörünün en büyük pazarlarından olan Orta Doğu’daki iç savaş nedeniyle alımlarda düşüş olduğunu ancak buna karşılık Amerika ve Uzak Doğu’daki işlenmiş ürünlerdeki çıkışın bunu dengelediğini kaydetti.
TAŞIN ÇIKMADIĞI ÜLKELER VAR
İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ da, dünyadaki krizlerin tüm fuarları etkilediğini, ancak Marble’a uluslararası üst düzey yaptıkları çalışmalarla bu durumun yansımadığını belirtti. Hem dünyadan önemli büyük firmaların katılımı hem de ziyaretçi olarak da bütün otellerin dolduğunu anlatan Tunçağ, şunları söyledi:
"Özellikle Hollanda gibi taşın çıkmadığı aracı kurum olan firmalar var. Hindistan gibi teknolojisini geliştiren ülkeler de var. 32 ülkeden katılımcımız var. Bunların sayısının artmasını bekliyoruz. Biz gerekli çalışmaları yaptık, 4 gün sonunda katılımcılarımızın mutlu ayrılmasını istiyoruz.”
RUSYA’DAN İRAN’A 32 ÜLKE
Marble’da bu yıl Almanya, ABD, Avustralya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Belçika, Brezilya, Çin, Danimarka, Dubai, Endonezya, Fas, Fransa, Hindistan, Hollanda, Hong-Kong, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İtalya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kore, Katar, Makedonya, Mauritius, Mısır, Rusya, Suudi Arabistan, Ukrayna, Vietnam ve Yunanistan olmak üzere 32 ülkeden katılımcı yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.