Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurbanlık fiyatları geçen seneyi aratıyor

Eskişehir’de kurbanlık fiyatların geçen seneyi aratırken, büyükbaş hayvanlarda en düşük hisse değerinin bin lira civarında olduğu belirtiliyor.Kurban bayramına bir aydan az bir süre kalırken, vatandaşlar şimdiden hayvan bulma telaşına...

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kurbanlık fiyatları geçen seneyi aratıyor
Eskişehir’de kurbanlık fiyatların geçen seneyi aratırken, büyükbaş hayvanlarda en düşük hisse değerinin bin lira civarında olduğu belirtiliyor.
Kurban bayramına bir aydan az bir süre kalırken, vatandaşlar şimdiden hayvan bulma telaşına düşmeye başladı. Kurbanlık satışı yapan esnafları ziyaret etmeye başlayan vatandaşlar, bütçelerine göre hayvan aramanın telaşına düştü. Fiyatların geçen seneye göre artması alıcıların pek hoşuna gitmekse de, satıcılar, korkulacak kadar büyük bir fark olmadığını söyledi. Satıcılar ayrıca, 9 günlük bayram tatilinin, vatandaşların kafasında kurban kesmeme düşüncesi oluşturabileceğini de söyledi.
Bayram tatilinin uzun olması vatandaşları kurban kesmekten caydırabilir
Eskişehir’de yaklaşık 20 yıldır kurbanlık hayvan ticareti yapan Nihat Çabuk isimli esnaf, fiyatlara bakıldığında geçen yıla oranla pek bir fark olmadığını söyledi. Çabuk, “Yüzde 10-15 gibi bir fark var, ama tüketicinin bu konuda korkmasına pek gerek yok. Bizim satışlarımız gayet normal, geçen seneki satışların aynısı. Kurban bayramının 9 gün olması satışları biraz etkiliyor. Bir de bayramın yaz ayına tekabül etmesi vatandaşları kurban kesmekten caydırıyor diye düşünüyorum” dedi.
Hisse fiyatları bin TL’den başlıyor
Her bütçeye göre kurbanlık bulunabileceğini anlatan ve hayvan alırken bazı kurallara dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Çabuk, “Kurban alacak vatandaşların ürkmesine ve korkmasına gerek yok, fiyatlar uygun ve cazip. Büyükbaş hayvanlarda bin ile bin 300 TL arasında hisse değerleri var. Bu rakamlar da geçen seneki fiyatlara oldukça yakın. Kurbanlık alırken hayvanın sağlıklı olması, düzgün olması, 2 yaşını doldurmuş olmasına bakmakta fayda var” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.