Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kulp’ta teröre lanet yağdı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde düzenlenen mitinde bir araya gelen yüzlerce vatandaş, 140 metre uzunluğunda Türk bayrağı açarak, teröre tepki gösterdi.Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu...

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2017 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2017 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kulp’ta teröre lanet yağdı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde düzenlenen mitinde bir araya gelen yüzlerce vatandaş, 140 metre uzunluğunda Türk bayrağı açarak, teröre tepki gösterdi.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu öncülüğünde, “Teröre lanet, şehide saygı” mitingi düzenlendi. Miting için Yeni Mahallede bir araya gelen yüzlerce kişi, 140 metre uzunluğunda Türk bayrağı açıp, “Kahrolsun PKK” sloganları atarak, Turgut Özal Caddesindeki kaymakamlık binası önüne kadar yürüdü. Burada Kur’an’ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan mitingde, şehitler için saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra konuşma yapan Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, “Kulp halkı teröre karşı hep dik durmuştur. Kulp halkı dik durduğu için hain, alçak, şerefsiz PKK terör örgütü Kulp halkını çeşitli zamanlarda cezalandırmıştır. 1 Ocak 1995 yılında Hamzalı köyünde terör örgütü PKK 23 vatandaşımızı hunharca katletmiştir. O vatandaşlarımızın içinde 6 aylık Fatma bebek, 23 yaşındaki Aysel Tanrıverdi, 85 yaşındaki Tayyip dedemiz de vardı. Biz Kulp halk olarak unutmadık. Bundan sonra da unutmayacağız. PKK terör örgütünün arkasındaki siyasi uzantısı da asla Kürt değildir, asla Kürt halkının temsilcisi değildir” dedi.

Öğretmen Elif Ruşen Taşkıran ise hep beraber tek yürek olduklarını ifade ederek, “Ülkemizin en zor zamanlarından birini yaşıyoruz. Bu zor durumlardan kurtulmamız için dua ediyorum. Hepimiz bir olursak ülkemiz aydınlığa kavuşacaktır” diye konuştu.

Müzik öğretmeni Duygu Korkmaz da birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, “Ülkemizde korku kültürünün yayılmaması için eğitimciler olarak buradayız. Hangi şehirde olursak olalım biriz tekiz. Her ne olursa olsun ülkemiz devam edecek. Biz buradayız” ifadelerinde bulundu.

Grup, açıklamaların ardından dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.