Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Külçe altın görünümlü çakmak uyarısı

Antalya’nın Korkuteli ilçesindeki kuyumcular, dolandırıcıların külçe altın görünümlü çakmakları vatandaşlara altın diye sattığını belirterek dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.Korkuteli ilçesinde kuyumcu Süleyman Türkyılmaz,...

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’nın Korkuteli ilçesindeki kuyumcular, dolandırıcıların külçe altın görünümlü çakmakları vatandaşlara altın diye sattığını belirterek dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.
Korkuteli ilçesinde kuyumcu Süleyman Türkyılmaz, dolandırıcıların külçe altın görünümlü çakmakları vatandaşlara külçe altın olarak satıldığını söyledi. Dolandırıcılara karşı vatandaşları uyaran Türkyılmaz, "Kalabalık alanlarda külçe altın satmaya çalışanlara dikkat edin. Mahalle otobüs durağında, bankadan para çeken bir vatandaşı takibe alan kimliği belirlenemeyen bir kişi Suriye’den geldiğini belirterek, kendisinde kaçak külçe altın olduğunu, bunu uygun fiyata satabileceğini söylemiş. Bunun üzerine vatandaş, pazarlık yaparak pazarlık sonrası külçe altın için Suriyeli olduğunu belirten sözde satıcıya 5 bin lira vererek külçe altını satın almış. Vatandaş bize gelerek değerini sorunca bunun altın olmadığını söyledik. Vatandaş mağdur oldu. Bu tür durumlarda kuyumcuya sormadan altın, bilezik, külçe altın, küpe gibi eşya almasınlar. Sokakta bu tür dolandırıcılık çok oluyor. Bu tüm mağduriyete mahal vermemek için muhakkak bir sarrafa ve kuyumcuya danışarak alışveriş yapsın" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.