Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kula’da 1 özel okul, 2 dernek, 2 yurt, 1 etüt merkezi kapatıldı.

Manisa’nın Kula ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde bir özel okul,...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 21:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 21:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kula’da 1 özel okul, 2 dernek, 2 yurt, 1 etüt merkezi kapatıldı.
Manisa’nın Kula ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde bir özel okul, 1 etüt merkezi ve 2 yurt kapatıldı.
Ayrıca Kula’da faaliyet gösteren Kula Eğitim Gönülleri Derneği ve Kula Eğitim Kültür ve Gençlik Derneği mühürlenerek kapatıldı.
İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri nezaretinde gerekli kurumlarca yapılan tespit ve sayım işlemlerinin ardından özel Ufuk İlk/Ortaokulu ona bağlı olduğu tespit edilen Şule Kız öğrenci ve İffet Öğrenci yurdu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce kapatıldı. Okullardaki bütün belge, bilgisayar ve demirbaşlara el konuldu. Öğretmenlerin ve özel okul çalışanlarının şahsi özel eşyalarını almalarına izin verildi. Kula Kaymakamı Murat Güven İlçe Emniyet Müdürü vekili Hamdi Üğrü, kapatma süreci öncesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ekipleriyle birlikte okula gitti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan ve şube müdürlerinin tarafından gerçekleştirilen kapatma işleminde mal müdürlüğü ve vergi dairesi müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra kolluk kuvvetleri de hazır bulundu.
Diğer taraftan, yine FETÖ terör örgütüyle ilişkisi tespit edilen Şule Kız öğrenci yurdu ve İffet kız öğrenci yurdu mühürlenerek faaliyetlerine son verildi. Ayrıca ilçede faaliyet gösteren İkbal Etüt merkezi de mühürlendi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.