Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küçükkaya, Üniversite öğrencileri ile buluştu

Bursa Haber Gazetesi ve TV Ankara Bölge Temsilcisi Gazeteci Yazar Ömer Küçükkaya, Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileri ile buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2019 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2019 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Küçükkaya, Üniversite öğrencileri ile buluştu

Kredi Yurtlar Kurumu Görükle Kampüsü Halime Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda yatılı kalan öğrencilere 'Yeni Medya ve Gazetecilik' başlıklı atölye çalışmasında mesleğe ve geleceğe dair açıklamalarda bulunan Gazeteci Ömer Küçükkaya, "Gazetecilik tarihsel açıdan değerlendirildiğinde 13. yüzyıl başlarından bugüne haber amaçlı mektuplarla gelişen bir iletişim kurumu olmuştur. Günümüzde konvansiyonel medya olarak nitelendirilen sektörümüz gazete, radyo, televizyon, internet gazetesi ve sosyal medya ile gelişim göstermiştir. Gelecekte yapay zeka ile bambaşka bir teknoloji sizlerle buluşacak. Belki de gazetecilik kavramı bütünlüğünde kavramsal ve teknolojik değişimlerle sizlerin karşısına çıkacak. Şimdilerde bile bazı ülkelerde sanal spikerler haber programlarında kendini göstermeye başladılar' dedi. 

'Gazeteci toplumun yansımasıdır' 

Halime Hatun Kız Öğrenci Yurdu'nda bulunan öğrencilerin sorularını yanıtlayan Gazeteci Ömer Küçükkaya, 'toplumun gerçeklerini aşağıdan yukarıya ve yine yukarıdan aşağıya aktaran kanal gazetecidir. Toplum ile özdeşleşen gazeteci, aynı zamanda toplumun ifade ettiklerini ilgili mercilere medya argümanları sayesinde taşır. Bu bilgi ve iletişim alışverişi esnasında toplum yetkili ve yetkin noktalara yansıtılır. Bu da toplum ile devlet ve siyaset arasında ki koordinasyonu sağlar. Toplumdan gazeteci çıktığında birbirini anlamayan insanlar topluluğu ve yönetimler yani kaos ortaya çıkar' dedi. 

'Doğru habercilik doğru okuyucu ile mümkün'

Öğrencilerin sorduğu bir soru üzerine habercilikte son dönemde yaşanan tartışmalara değinen Bursa Haber Gazetesi Ankara Bölge Temsilcisi Ömer Küçükkaya, 'Okuduğumuzu veyahut izlediğimizi hangi değerlere göre değerlendiriyoruz? Aşırı derecede siyasallaşan ve yine aynı hızla şiddete meyilli bir toplum olduk. Gazeteci elbette haberi yaparken birçok dengeyi kaybetmemek zorundadır. Amaç doğru ve yalın habercilik olduğunda gazeteci de toplumun veyahut okuyucunun ne kadar doğru ve yalın olduğunu kendince sorgular, sorgulamaya da mecburdur. Doğruya kapalı bir topluma doğruları aktaramazsınız. Ve yine toplumun doğruları ile gazetecinin doğruları arasında ki koordinasyonda önemlidir. Neyin kime ve hangi zamana göre doğru olup olmadığı önemlidir. Kısacası, doğru habercilik doğru okuyucu ile mümkündür diyebiliriz' dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.