Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küçükçekmece’de farklı dillerde" Çanakkale Türküsü" söylendi

Türk askerinin kahramanlığını tüm dünyaya altın harflerle yazdırıldığı Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yılı münasebetiyle Küçükçekmece’de anma programı gerçekleştirildi. Törene katılan sanatçılar Çanakkale Türküsü’ün...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2018 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2018 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Küçükçekmece’de farklı dillerde" Çanakkale Türküsü" söylendi

Türk askerinin kahramanlığını tüm dünyaya altın harflerle yazdırıldığı Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yılı münasebetiyle Küçükçekmece’de anma programı gerçekleştirildi. Törene katılan sanatçılar Çanakkale Türküsü’ün farklı dillerde söylerken, şehitler, dualarla anıldı.

Küçükçekmece Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yılı dolayısıyla anma programı düzenledi. Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ve İlçe Kaymakamı Harun Kaya’nın yanı sıra ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, protokol konuşmaları ile devam etti. Duaların okunmasının ardından, programda gösterilen Çanakkale videosu izleyenlere duygusal anlat yaşattı.Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende sanatçılar farklı dillerde" Çanakkale Türküsü"nü söyledi.

‘‘Çanakkale Zaferimizin 103’üncü yılında şehitlerimizi anıyoruz’’

Törende şehitleri rahmetle anan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ‘‘Çanakkale Zaferimizin 103’üncü yılını kutluyoruz ama bunun ötesinde şehitlerimizi anıyoruz. Bugün binlerce Küçükçekmeceli’nin bu salonu doldurması, şehitlik ile ilgili aynı duygulara sahip olduğumuzu gösteriyor. Tıpkı 15 Temmuz’da binlerce vatandaşımızın bayrak ve vatan için caddeleri, meydanları doldurması, tankların önüne yatması bu ruhtan bir şey kaybetmediğimizi gösteriyor. Aslında şehitlik sadece vatanla ilgili bir kavram değil çünkü daha önce Türkiye Cumhuriyeti’nin ordusu Kore’de bulundu, Kıbrıs’ta Afganistan’da bulundu bugün de Afrin’de bulunuyor’’ dedi.

‘‘Allah makamlarını cennet etsin, bizleri de onlara komşu etsin’’

‘‘Aslında hak ve adaleti savunmak bu uğurda canını vermek bizim anlayışımızda ve imanımızda şehitliktir’’ diyerek sözlerini sürdüren Karadeniz, ‘‘Biz şehitlik kavramının bir insanın dünyada ulaşabileceği en büyük makam olarak görüyoruz. Çocuklarımıza ve gençlerimize de bunu anlatmalıyız. Çanakkale’den Kurtuluş Savaşına, 15 Temmuz’dan Afrin’e kadar bu topraklar için canını vermiş olan, bizim yavrularımız yetim kalmasın diye kendi yavrularını yetim bırakan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Allah makamlarını cennet etsin, bizleri de onlara komşu etsin inşallah” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.