Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küçükçekmece Temizlik İşleri Korosundan Çevre Konseri

Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte sahne alan Küçükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Korosu, performanslarıyla büyük beğeni topladı.Küçükçekmece Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Dünya Çevre...

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte sahne alan Küçükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Korosu, performanslarıyla büyük beğeni topladı.
Küçükçekmece Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Dünya Çevre Günü’ne özel bir dizi etkinlik düzenledi. Bunlardan en dikkat çekeni ise temizlik işçileri korosu konseri oldu. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen çevre haftası programlarına, Küçükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Korosu konseri damga vurdu. Çevre temizliğine dikkat çekilen programı, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu ile pek çok Küçükçekmeceli vatandaş ilgiyle izledi.
“ÇEVREYE KARŞI DAHA DUYARLI OLMALIYIZ”
İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından söz alan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu, Küçükçekmece ilçesinde yapılan çevre dostu çalışmalardan bahsederek, “Temiz bir çevreye bir gün değil. 365 gün, insan hayatının olduğu her yerde ihtiyacımız var. Günümüzde dünyanın kirlenmesinden dolayı iklimsel krizler yaşıyoruz. Yağmurun betona yağmasından dolayı seller yaşıyoruz. Bizim çevreye özen göstermemiz gerekiyor. Ürettiklerimizin çevreye daha az zarar vermesi ve geri dönüştürülebilmesi gerekiyor. Biz İstanbul’un en kalabalık en çok çöp çıkan ve en çok geri dönüşümün yapıldığı ilçesiyiz” dedi.
KONTEYNER VE FARAŞLA RİTİM TUTTULAR
Programa Küçükçekmece Temizlik İşleri Korosu’nun söylediği şarkılar ve sahne performansı damga vurdu. Vatandaşın sokaklarda görmeye alışık olduğu işçiler bu kez sahneye çıkarak dinleyenlere müzik ziyafeti yaşattı. İşçiler; saz, gitar ve davulla hem çalıp hem söylerken, faraş ve çöp konteynerıyla da ritim tuttu. ’Çöpçüler, Yaylalar, Bahça Duvarı’ gibi sevilen parçaları seslendiren koronun Türk bayrağı açması ise ayakta alkışlandı. Hep bir ağızdan parçalara eşlik eden Küçükçekmeceli vatandaşların konserde dans etmesi ise renkli görüntüler oluşturdu.
Programda ilçe okullarından öğrenciler, halk oyunları, pandomim gösterileri sergiledi. Program sonunda ise ilçe genelinde düzenlenen çevre temalı atık pil toplama, şiir, kompozisyon, resim ve figür kategorilerindeki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve okullara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Öğrencilere, bisiklet, diz üstü bilgisayar ve i-pad hediye edildi. Öte yandan ilçe genelindeki geri dönüşüm firmalarının temsilcilerine de Besim Müftüoğlu tarafından plaket verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.