Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küçükçekmece Göl Kenarında Şiir Akşamı

5’inci Göl Saatleri Şiir Akşamı’nda biraraya gelen yerli ve yabancı şairler Küçükçekmece Gölü’nün eşsiz manzarası eşliğinde şiirlerini seslendirdi.Küçükçekmece Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve edebiyatseverler tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
5’inci Göl Saatleri Şiir Akşamı’nda biraraya gelen yerli ve yabancı şairler Küçükçekmece Gölü’nün eşsiz manzarası eşliğinde şiirlerini seslendirdi.
Küçükçekmece Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve edebiyatseverler tarafından büyük ilgi gören "5’inci Göl Saatleri Şiir Akşamı" programı Küçükçekmece Göl Kenarı Mavran Adası’nda düzenlendi. Programa, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz,  onur konuğu usta Şair Ali Akbaş, yerli ve yabancı ülkelerden 21 şair ve çok sayıda sanatsever katıldı. Gün batımı ile başlayan programda ilk olarak Akbaş’ın yazdığı şiirler okundu. Ardından protokol konuşmalarının yapılmasıyla Şair Ali Akbaş’a Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz tarafından plaket takdiminde bulunuldu. Gecede yerli ve yabancı şairler de eserlerini kendi dillerinde seslendirdi. Programa katılan şairlerin kitaplarının ağaçlara asılması edebiyatseverlerin beğenisini topladı.
"POPÜLERİN PEŞİNDEN KOŞMA UCUZLUĞUNA KATILMADAN BU PROGRAMLARI YAPIYORUZ"
762 bin nüfusa sahip Küçükçekmece’nin şiir akşamlarının daha kalabalık bir dinleyici kitlesi ile yapılması gerektiğini ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Biz inatla popülerin peşinden koşmamayı, şiire hayat vermeyi düşünen ve seven bir belediye anlayışına sahibiz. Dinleyici sayımız ne olursa olsun popülerin peşinden koşma ucuzluğuna katılmadan bu programları icra etmeye çalışıyoruz. Çünkü bütün şairlerimizi ve şiirlerimizi çok seviyoruz" dedi.
GECEYE KATILAN ŞAİRLER
"5’inci Göl Saatleri Şiir Akşamı"nda Ayşe Sevim, Cevdet Karal, Hayriye Ünal, Mehmet Aycı, Mehmet Baş, Mehmet Can Doğan, Mehmet S. Fidancı, Murat Koparan, Mustafa Aydoğan, Mustafa Özçelik, Mustafa Uçurum, Nurettin Durman, Sıtkı Caney, Şadi Kocabaş ve Ünsal Ünlü gibi şairlerin yanı sıra Bosna Hersek, İtalya, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye gibi ülkelerden Domenico Brancale, Elvedin Neziroviç, Hulud El Mualla, Mahmoud Al Tawail, Naida Mujkiç ve Ricardo Bellveser şiirlerini okudu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.