Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küçük Yüsra ve Tahir, sınır dışı edilen annelerini istiyor

2008 yılında Yalova’da Yunus Emre Özışık ile evlenen Moldova uyruklu 2 çocuk annesi Natalia Erhan, oturma izni olmadan Türkiye’de bulunmasından dolayı "Devlete 12 bin lira borcu olduğu gerekçesiyle" sınır dışı edildi. Çiftin 5 yaşındaki...

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2008 yılında Yalova’da Yunus Emre Özışık ile evlenen Moldova uyruklu 2 çocuk annesi Natalia Erhan, oturma izni olmadan Türkiye’de bulunmasından dolayı "Devlete 12 bin lira borcu olduğu gerekçesiyle" sınır dışı edildi. Çiftin 5 yaşındaki kızı minik Yüsra ve ağabey 6 yaşındaki Tahir, annelerinin getirilmesini istiyor.
2008 yılında Yunus Emre Özışık ile evlenen Moldova uyruklu 2 çocuk annesi Natalia Erhan, oturma izni olmadan Türkiye’de bulunmasından dolayı devlete 12 lira borcu olduğu gerekçesiyle yaklaşık 20 gün önce sınır dışı edildi. Bunun üzerine birçok yere girişimde bulunan eş Yunus Emre Özışık, çocukları 5 yaşındaki kızı Yüsra ve oğlu 6 yaşındaki Tahir ile Antalya’dan Mersin’e annesinin yanına geldi. Burada da birçok kuruma başvuran Özışık, henüz hiçbir yerden sonuç alamadı.
Başlarından geçen olayla ilgili açıklamalarda bulunan Özışık, eşiyle 2006 yılında tanıştığını söyledi. 2 yıl arkadaşlık ettikten sonra 2008 yılında evlenmeye karar verdiklerini belirten Özışık, "Bunun akabinde Kocaeli Gölcük Evlendirme Dairesi’ne başvuruda bulunduk. Eşimin yurt dışından alınıp getirilmesi için bizden bir takım evraklar istediler. Biz bu evrakları tamamladık, evliliğimizi yaptık. Daha sonra bize kimse orada bir şey söylemedi. Yani ’siz evlendiniz’ de ’oturma izni almanız gerekiyor’ da, ’buraya gidip başvuracaksınız yoksa kimlik alamazsınız’ yönünde kimse bir şey söylemedi. 2012 yılında biz Mersin Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne eşimin kimliği için başvuru yaptık. Dedik ki 5 senemiz yaklaşıyor artık kimlik almak istiyoruz. Orada bana söylediler ki ’siz kimlik alamazsınız.’ Nedeni de ’daha önce hiç oturma izni almadığımızı’ söylediler. Ne yapmamız gerektiğini söyledik. Onlar da ’sizin cezanız var 3 bin lira civarında onu ödeyeceksiniz.’ Biz ödeyelim dedik ama hepsini ödeyecek durumum yoktu ve taksitlendirmelerini istedim. Olumsuz cevap alınca ödeyemedik" diye konuştu.
"Yerimiz, yurdumuz, adresimiz belli"
Bu olayın üstünden 2-3 yıl geçtikten sonra söylenen 3 bin lira civarındaki parayı denkleştirdiğini ifade eden Özışık, "Tabi ben o arada Mersin’den Antalya’ya taşınmıştım. Parayı toparladım Antalya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne başvuruda bulundum. Ben eşimin ceza parasını ödeyip, kimlik için başvuru yapmak istiyorum. Bu sefer orada bana dediler ki ’sizin cezanız olmuş 8 bin lira.’ Dedim ki ne yapacağız devletimiz bize yol göstersin, bu parayı ödeyelim ama toplu ödeyemiyorum dedim. Orada peşin dışında ödemenin olmadığını söylediler. Param yok işte yani nasıl ödeyim. Hanım çalışmak istese oturma izni yok çalışamıyor. 5 yabancı dil biliyor ancak çalışamıyor. O dönemde parayı ödeyemedik. En son geçtiğimiz Ekim ayında Yalova’ya arkadaşın düğününe gitmek için yola çıktık. Yolda kimlik kontrolünde, polis ekipleri eşimin vizesi olmadığını, ceza parası olduğunu, bunları ödememiz gerektiğini, ödeyemezsek eşimin sınır dışı edileceğini söyledi. Ben ’2 çocuğumuz var, bu çocuklar ne olacak’ dedim. Hepimiz kimlikliyiz. Biz kaçak, göçek insanlar değiliz. Yerimiz, yurdumuz, adresimiz belli. Bu işin çıkar yolu yok mu dedik ama tek yolun 12 bin lirayı ödememiz olduğu söylendi. Ödeyemediğimiz için eşim sınır dışı edildi" dedi.
Yaklaşık 20 gündür eşinin Moldova’da olduğunu dile getiren Özışık, “Bu konuyla ilgili çeşitli yerlere başvuru yaptım. AK Parti İl Başkanlığı’na, Cumhurbaşkanlığı sitesine yazı yazdım oralardan haber bekliyorum. Sosyal medyadan birçok yere paylaşım yaptık. Biz eşimizi, annemizi istiyoruz. Getirmelerini istiyoruz. Biz bu borcu ödeyeceğiz zaten ama bize kolaylık sağlansın yeter ki” şeklinde konuştu.
"Annemi çok özledim Başbakanım"
5 yaşındaki Yüsra ise annesinin getirilmesini isteyerek, "Annemi çok özledim Başbakanım. Sizi çok seviyorum. Başbakanımızdan annemi istiyorum" dedi.
6 yaşındaki Tahir ise annesini özlediğini belirterek, "Ben annemi görmeyi istiyorum. Onu özledim. Onu seviyorum. Yetkililerin annemi getirmesini istiyorum" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.