Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küçük Ceren Yaşam Mücadelesini Kaybetti

Wilms tümörü hastalığı nedeniyle 3 yıldır tedavi gören 8 yaşındaki Bartınlı Ceren Ünsal, yaşam mücadelesini kaybetti.Bartın’ın Büyükkıran köyünde ikamet eden Derya ve Mehmet Ünsal çiftinin 8 yaşındaki çocuğu Ceren Ünsal, 2013...

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Wilms tümörü hastalığı nedeniyle 3 yıldır tedavi gören 8 yaşındaki Bartınlı Ceren Ünsal, yaşam mücadelesini kaybetti.
Bartın’ın Büyükkıran köyünde ikamet eden Derya ve Mehmet Ünsal çiftinin 8 yaşındaki çocuğu Ceren Ünsal, 2013 yılında Wilms tümörü hastalığına yakalandı. Wilms tümörü hastalığı nedeniyle 3 yıldır çeşitli hastanelerde tedavi gören, sol böbreği alınan, kök hücre nakli olan ve ışın tedavisi gören Ceren’in kullandığı ilaçlardan dolayı safra kesesi de alınmıştı. Daha sonra karın bölgesindeki ana damara yakın bölgede kitle tespit edilen Ceren, ameliyat için özel hastanede de tedavi gördü. 3 yıldır hastalıklarla mücadele eden Ceren Ünsal, son olarak tedavi gördüğü Zonguldak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Ailesi tarafından cenazesi Zonguldak’taki morgdan alınan Ceren Ünsal dün Bartın’ın Büyükkıran köyünde kılınan öğle namazının ardından defnedildi.
Cenazede bir hayli üzgün olduğu gözlenen acılı anne Derya Ünsal, "Hastalığı doktora gittiğimizde anlaşıldı. Bartın’daki muayenesinin ardından Ankara’da tedavi gördü. Böbreğinde tümör olduğu anlaşıldı. Kemoterapinin ardından ameliyata alınarak sol böbreği alındı. Kemoterapi döneminde ışın tedavisi de aldı. Yapılan değerlendirmelerinde karın bölgesinde kitle görüldü. Işın tedavisine alındı, ama giderilemedi. Hastanedeki doktorlar daha sonra bu ameliyatı yapamayacaklarını ifade ettiler. Bizi özel hastaneye gönderdiler. Özel hastanede ameliyata karar verildi. Ameliyatın masraflı olduğunu söylediler. Ameliyata kalp damar cerrahı da gireceği belirtildi ve Ankara’da ameliyat oldu tedaviye cevap vermedi" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.