Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KTÜ’de rektörlük seçimi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, rektörlük seçimlerinde tekrar aday olacağını önceden açıklamasının ardından, 12 Temmuz 2016 tarihinde KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak seçimle ilgili görüşlerini...

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2016 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2016 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, rektörlük seçimlerinde tekrar aday olacağını önceden açıklamasının ardından, 12 Temmuz 2016 tarihinde KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak seçimle ilgili görüşlerini açıkladı.
Görevde bulunduğu yaklaşık 4 yıl içerisinde söz verdiklerinin büyük bölümünü yerine getirdiğini ifade eden Baykal, “KTÜ’de rektör olarak yaklaşık 4 yılımı doldurmak üzereyim. Bu 4 yıl içerisinde daha öncede söz vermiş olduğumuz bir takım icraatlar vardı. Bunları şükürler olsun büyük oranda tamamladık. Akademik faaliyetler açısından olsun yatırımlar açısından olsun üniversitenin uzun süreli programları açısından olsun bir sonraki 4 yılda da yarım kalan bitiremediğimiz bazı faaliyetlerimizin tamamlanması, hem de gelecek döneme ait yeni projelerle birlikte yine KTÜ’de bir şeyler yapabilme adına aday olduk. Hem üniversite, hem Trabzon hem de ülke açısından inşallah hayırlı seçim olur” dedi.
Her profesörün bu seçimde doğal olarak aday olduğunu hatırlatan Baykal, “Profesör olan her öğretim üyesi doğal olarak adaydır. İlla adayım demek gerekmez. Seçim ortamında her profesöre oy verilebilir. Hatta üniversite dışından profesörler de aday olabilir. Onun için ben tek aday ibaresi veya iki aday ibaresi kullanmıyorum. Evet ben aday olduğumu ifade ettim. Zaten 6 aday yasal olarak olmak durumunda. Altı öğretim üyemizin ismi YÖK’e gönderilecek. Daha sonra Yüksek Öğretim Kurumumuz bu 6 üye içerisinden 3 adayı kendisi belirleyecek. Cumhurbaşkanımızın huzuruna 3 adayın ismi gönderilecek. Orada Cumhurbaşkanımız seçimini yapacak” ifadelerini kullandı.
"Yapılabilecek vaatleri sunduk"
Seçim döneminde yapılabilecek vaatleri kitapçık olarak sunduklarını kaydeden Baykal, “Vaatler listemizi, öğretim üyelerimizle bir çalışma yaparak kendilerine sunduk. Hem geçmiş dönemde söz verip de yaptıklarımızı hem de bu 4 yıl içerisinde yapmayı planladığımız vaatlerimizi kendilerine kitapçık olarak sunduk. Vaatlerimiz, sınırda kalmak kaydıyla yapılabilecek vaatler. Birinci dönem vaatlerimizi yerine getirmiş olmak ikinci dönem vaatlerimiz için bir güvence oluşturmuş oluyor. Bunlar uçuk vaatler değil, yapılabilecek imkanlarımız ölçüsünde vaatlerdir. İnşallah onları yapmak da bize nasip olur” dedi.
Baykal, seçimin bugüne kadar huzur içinde geçtiğini hatırlatarak, bu ortamı yaşatan öğretim üyelerine teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.