Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal:

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde yapılamayan herhangi bir ameliyat, yapılamayan bir tedavi yöntemi olmadığını belirterek, sağlık alanındaki yatırımların tamamlanmasıyla...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2016 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2016 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde yapılamayan herhangi bir ameliyat, yapılamayan bir tedavi yöntemi olmadığını belirterek, sağlık alanındaki yatırımların tamamlanmasıyla birlikte bölgeye çok daha iyi hizmet vereceklerini söyledi.
Kampüs içinde yer alacak olan çocuk hastanesinin kazı işlemine başladıklarını ifade eden Baykal, “Çocuk hastanesine başladık. İhalesi bitmiş, şu anda kazısı yapılıyor. İnşallah temel açma işlemi bittikten sonra hızla yapılaşmaya geçilecek. Yani süreç başladı. Planlanan şekliyle herhangi bir gecikme söz konusu değil. Bunun dışında yeni biten bir yatırımımız var. O da edebiyat fakültemiz. Şu an bununla ilgili öğrenci ve öğretim üyesi almaya başladık. Diş hekimliği fakültemiz de planlanan şekliyle devam ediyor. İnşallah onda da bir gecikme olmayacak” dedi.
"Otoparkın yapılacağı alanla ilgili ihale hazırlığı sürüyor"
Özellikle hastanenin önemli ölçüde otopark sıkıntısını giderecek olan otoparkla ilgili çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Baykal, “Otopark ile ilgili proje çizim ihalesi yapıldı, birkaç ay içerisinde bize teslim edilecek. Yapılacağı alanla ilgili ihale hazırlıkları devam ediyor. 2016 yılına belki yetişmeyebilir ama 2017’nin başlarında ihaleye çıkmış olacağız. Dolayısıyla o bölgede sağlıkla alakalı çalışmalarımız birlikte devam edecek. Otopark açısından sıkıntılarımız olacak. Bu sıkıntıları nasıl gideririz diye toplantılar yapıyoruz. Halkımızdan anlayış bekliyoruz. Bir müddet hem halkımız hem de personelimiz sıkıntı yaşayacak ancak ondan sonra güzel bir konuma geleceğiz” diye konuştu.
"Farabi Hastanesi’nde koğuş sistemi sonlandırılıyor"
Farabi Hastanesi’nde büyük bir tadilata gidildiğini kaydeden Baykal, hastanede artık koğuş sisteminin sona ereceğini ifade ederek, “B blok dediğimiz cerrahi branşların yerleştiği blokta büyük tadilatımız var. Mecburi tadilatımız var. Koğuş sistemi sonlandırılıyor, artık tek ya da çift odalı hale geliyoruz. Ayrıca ameliyathanenin şartları iyileştiriliyor. Başhekimliğin konumu değiştirilip eski acil tarafına taşınacak. Hasta olan binada tadilat yapmak oldukça zor. Hastaneyi iki blok haline bölerek parçalı olarak yapıyoruz. Şu ana kadar bir problem gözükmüyor ancak konforumuz biraz azaldı, ödenek bakımından bir sıkıntımız yok. Ek ödenek talebimiz oldu. Sağ olsun sayın bakanımızın yardımlarıyla da o sorunu da hallettik” şeklinde konuştu.
"Vatandaş görsellik istiyor"
Vatandaşın en fazla görsellikten muzdarip olduğunu dile getiren Baykal, “Vatandaşın en fazla muzdarip olduğu görsellik. Koğuşta yatan bir hastanın memnuniyeti ile tek odada ya da en az iki kişilik bir odada yatan hastanın memnuniyeti aynı olmuyor. Tedaviyle alakalı bir eksiğimiz söz konusu değil. Ancak otelcilik hizmeti ve konfor açısından sıkıntımız var biz de zaten onun için çalışma yapıyoruz. Üniversitelerde, tıp fakülteleri kendi döner sermayesi ile yaşamak durumunda maalesef orada sıkıntılarımız var. Bu sade bize özgü bir sıkıntı değil, tüm Türkiye’de. Bu sıkıntıyı aşmak için hükümet de çalışıyor. Bu bir yılın iki yılın problemi değil, uzun bir birikim. Buradaki sıkıntılarımızı mümkün olduğunca başka kaynaklarla gidermeye çalışıyoruz. Konfor açısından eksiklerimiz var. Bunları gidermeye çalışıyoruz” dedi.
"Hastanemizde yapılmayan ameliyat yok"
Farabi Hastanesi’nde yapılamayan bir ameliyat çeşidinin olmadığını ifade eden Baykal, “Standardı oturtmuşuz. Hastanemizde yapılmayan ameliyat, yapılmayan bir tedavi yöntemi yok. Bölge hastanesi olma itibariyle belki de Ankara’nın doğusunda en büyük girişimsel merkeze sahibiz. Yeni yapılanmayla birlikte bazı eklentilerimiz de olacak. Şunu bilmek lazım. Çocuk hastanesi de bittikten sonra Ankara’nın doğusunda belki bu alanda ilkler içerisinde olacağız. Şu anda mevcut tamiratlar bitmeden bazı şeyleri açma imkanımız olmuyor. Acille alakalı hastalar memnuniyetini ifade ediyorlar. Şu anda Türkiye’nin en iyi acillerinden bir tanesi. Bu iş biraz da ekonomiyle alakalı. Cihazla ilgili hiçbir eksiğimiz yok” diye konuştu.
"Öğretim üyesi sıkıntımız yok"
15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi sonrasında yürütülen operasyonlar kapsamında tutuklanan ya da açığa alınan akademisyenlerin bulunduğunu hatırlatan Baykal, "Akademik faaliyetlerimizi yürütme anlamında, gerek lisans seviyesinde gerekse yüksek lisans seviyesinde herhangi bir şekilde açığımız söz konusu olmadı, olmaz da. Çünkü bizim çok sınırda çalıştığımız bir öğretim üyesi kitlesi yok zengin öğretim üyesi kitlemiz var. Bu anlamda herhangi bir sıkıntı yok, süreç devam ediyor, bitmiş bir süreç de değil. Belki yeni gelişmeler de olabilir yeni farklılaştırmalar da olabilir. Soruşturmalar bitmek üzere. Açığa alınanlardan bazılarının belki dönüşleri olabilir. Adli süreç devam ediyor. Dolayısıyla bununla ilgili üniversitemize olumsuz yansıması yok" ifadelerini kullandı.
"KTÜ son 10 yılda önemli mesafe aldı"
KTÜ’nün son 10 yılda önemli mesafe kat ettiğini ifade eden Baykal, “KTÜ’nün dünya sıralamadaki yeri ile ilgili çok iddialı konuşmaya gerek yok. KTÜ yapabileceğini maksimum yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’de 180 üniversite var bunlar arasında konumumuz belli. Dünya sıralamasındaki konumumuz da belli. Önemli olan zaman içinde iyileştirme. Bunlar bir anda olabilecek şeyler değil. Sadece rektörlüğün faaliyetiyle bunlar olmuyor. Gerek öğretim üyesi kitlesi gerekse rektörlüğün bakışı, bunlar zaman gerektiren şeyler. İyi olmaya çalışıyoruz. KTÜ son 10 yılda yol aldı, alıyor” dedi.
"Yükselen KTÜ Trabzon’u yükseltir"
KTÜ’nün yükselmesinin, aslında Trabzon’u yükselttiğini ifade eden Baykal, “KTÜ, şehirden bağımsız düşünülemez. Trabzon’un seviyesini yükselttiğiniz zaman aslında KTÜ’nün de seviyesi yükselir. Dolayısıyla projelerimiz, Trabzon öncelikli olmak durumunda. Tabii ki akademik bir dünya var, onun için de projelerimiz olmak durumunda. Trabzon kamuoyundan şunu istiyorum. Tabi ki bizim eleştirici taraflarımız olabilir, ancak bu eleştirileri hep yapıcı yönde kullanalım. Çünkü yükselen KTÜ Trabzon’u yükseltir. Yükselen Trabzon KTÜ’yü yükseltir. Bu anlamda çok duyarlı olan medya kuruluşlarımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum. Hep beraber değerlerimizi koruyalım ve onları daha değerli hale getirelim” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.