Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kreşteki Şiddet İddiasıyla İlgili Velilerden Açıklama

Samsun’un Atakum ilçesinde özel bir kreşte çocuklarına kötü muamele yapıldığı iddiasıyla veliler açıklama yapıp çocuklarını kreşten alırken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de kreş hakkında idari soruşturma başlattı.Çocuklarının...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun’un Atakum ilçesinde özel bir kreşte çocuklarına kötü muamele yapıldığı iddiasıyla veliler açıklama yapıp çocuklarını kreşten alırken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de kreş hakkında idari soruşturma başlattı.
Çocuklarının kreşte şiddet gördüğünü iddia eden veliler ilgililer hakkında şikayette bulunurken, bazı veliler de çocuklarını kreşten aldı. Görüntülerde kreş müdürü B.Ö’nün çocuklara kötü muamelede bulunduğunu söyleyen veli Mesut Yayla, “Bu kadar vicdansızlık olamaz. Çocuklarımızı paramızla işkenceye göndermişiz. Çocuğuma darp raporu aldık. Darp raporunda iki bacağında morluk çıktı. Biz ilk başta kreşten şüphelenmemiştik. Başka bir çocuğun aynı yerlerinde morlukları görünce şüphelendim. Çocuğuma ayağındaki morlukların neden olduğunu sorunca kendisine öğretmenin sopa ile vurduğunu söyledi. Öyle olunca biz tutanak tutturduk ve tutanaklar şuanda polisin elinde. Şikayetçi olduk ve yargı boyutu başladı. Kreşin sahiplerinden ve darp olayına seyirci kalan öğretmen ve darbı yapan bayan öğretmenlerden şikayetçi olduk. Bunları izledikten sonra darbı yapan öğretmeni iş yerime çağırdım ve konuştum. Bana bunun darp olmadığını, çocuğun kendisini yere attığını söyledi. Görüntüleri izlediği halde inkar etti” dedi.
Çocuklarının kreşte işkenceye maruz kaldığını öne süren Yayla, “Çocuklarımızın yüzünü tek bir peçete ile siliyor ve sonra yemek salonuna götürüyor. Aynı odanın içerisinde kreşin sahiplerinden birisi çocukların oyun oynadığı yerde kız çocuğunun altını erkek çocuğunun yanında alıyor. Bunlar sadece bir günün görüntüsüdür. Daha öncesinden neler oldu bilmiyorum. Kreşe çocuklarını gönderen aileler varmış. Ama onların bu görüntülerden haberi olmadığını da düşünüyorum. Haberi olanlar da gün içerisinde çocuklarını geri aldılar. Kreş toplamda 30 kişi olması gerekirken 56 çocuk var. Benimle beraber bir çocuğun da velisi şikayetçi oldu. Biz 3 gündür uyku uyumuyoruz. Sinirlerimiz alt üst oldu” diye konuştu.
Aynı kreşte 2 torunu olan Serap Selman ise, “Güvenilir bir yer olduğunu düşünerek, komşumun çocuklarını da tavsiye edip gönderdim. Böyle bir şeyi bugün öğrendim. İzleyince şoke oldum. Böyle bir şey beklemiyordum. Biz de bugün şikayetçi olacağız” şeklinde konuştu.
Çocuğunun kreşten devamlı susuz ve aç geldiğini iddia eden baba Cabbar Tali, “Yaklaşık 8 aydır benim çocuğum kreşteydi. İlk başlarda çocuğumun şikayetleri oldu. Ben de kreş yöneticisi ile konuştum. Öyle bir şeyin olmayacağını söylediler. Benim çocuğum konuşma özürlü olduğu için ben o kreşe verdim. Çocuğuma ben vakit ayıramadığım için oraya gönderiyorum. Çocuğumu kreşten alıp, pide salonu çalıştırdığım için yanıma getirdim ve çocuğum hemen pidelere dalıyor. Çocuğumu orada aç bırakmışlar” ifadelerini kullandı.
Olayı duyar duymaz çocuklarını kreşten alan baba Umut Kozal şöyle konuştu:
“Beni diğer veliler aradı. Şoke olduk, böyle bir şey beklemiyorduk. Görüntüleri görünce içimiz parçalandı. Hemen gelip çocuğumu aldım. Bundan sonra kreşe çocuk verirken de çok araştırıp öyle vereceğiz. Biz bunlarda acemi olduğumuz için yeni anne ve babayız bilemedik. Bundan sonra araştırıp çocuklarımızı kreşlere vereceğiz. Çocuklarımız gelişsin, yetişsin diye veriyoruz ama görüldüğü kadarıyla çocuklar dövüş öğreniyorlar. O kişinin içinde insanlık namına hiçbir şey yokmuş. Benim eşimi arayıp, çocuğumun alnında morluk olabileceğini, iki çocuğun koşarken çarpıştığını söylediler. Ondan sonra çocuğum ‘öğretmen koluma vurdu’ deyip göstermeye başladı. Konuşamayan çocuklar üzerinde bunları yapıyorlar. Biz de şikayette bulunacağız ve kamera kayıtlarını isteyeceğiz.”
AİLE VE SOSYAL İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN İDARİ SORUŞTURMA
İddialar üzerine açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, “Bugün Samsun basınında yer alan, Atakum ilçesindeki özel bir kreşte meydana geldiği iddia edilen olaya ilişkin olarak olay İl Müdürlüğümüze ulaştığı andan itibaren 2 personel görevlendirilmiş, gerekli idari soruşturma başlatılmıştır. İdari soruşturmanın neticesine göre sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır. Müdürlüğümüz tarafından olay tüm ciddiyetiyle takip edilmekte olup, olay emniyet ve adli makamlara ulaşmıştır. Olay ile ilgili ayrıntılı bilgi tarafımızca başlatılan idari soruşturmanın ardından kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bakanlığımızın temel prensiplerinden birisi çocuklara sevgi ve şefkat ile muamele edilmesidir. Bu doğrultuda çocukların yüksek yararı gözetilerek gerekli her türlü işlem gerçekleştirilecektir” dedi.
KREŞ ORTAKLARI VE MÜDÜRÜ POLİS MERKEZİNE GÖTÜRÜLDÜ
Velilerin şikayeti üzerine sabah olay yerine giden Denizevleri Polis Merkezi ekiplerince kreşin ortakları M.B. ve G.A.K. ile çocukları darp ettiği iddia edilen kreş müdürü B.Ö., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kreş yetkilileri, olayın yargıda olduğunu, açıklama yapmayacaklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.