Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KPSS kuyruğu

Ortaöğretim KPSS’ye girmek isteyen adaylar, okulların bahçesinde uzun kuyruk oluşturdu. Kopya çekilmemesi için görevliler adayların botunu bile aradı.Ortaöğretim KPSS bütün Türkiye’de saat 10.00’da başladı. Adana’da da sınava girmek...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2016 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2016 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ortaöğretim KPSS’ye girmek isteyen adaylar, okulların bahçesinde uzun kuyruk oluşturdu. Kopya çekilmemesi için görevliler adayların botunu bile aradı.
Ortaöğretim KPSS bütün Türkiye’de saat 10.00’da başladı. Adana’da da sınava girmek isteyen adaylar erken saatlerde yollara düştü. İsmet İnönü İlkokulu’nda sınava girecek adaylar, saat 09.30’dan itibaren sınav salonlarına alınmaya başladı. Ancak bu yıl sınava 3.5 milyon aday gireceğinden salonlara alım yapılırken uzun kuyruklar oluştu. Özellikle kadın adayların daha yoğun olmasından dolayı kuyruk uzadıkça uzadı. 3 erkek ve 1 kadın polis sınava girecek adayları didik didik aradı. Kadın adayların toka, tektaş ve kolyeleri ile içeri girmesine izin verilmedi.
ÖSYM yetkililerinin adayların yanında getirmeyeceği listeyi açıklamasına rağmen adaylar yine yanlarında çok sayıda eşya getirdi. Sınavda kopya çekilmesinin önüne geçmek isteyen polisler, bazı adayların botlarını bile aradı. Adaylar, ÖSYM’nin bu uygulamalarına alıştıklarını, kopya çekilmemesi için yapıldığını söylediler.
Diğer taraftan bazı vatandaşlar nüfus cüzdanı yerine ehliyetle sınava girmek isteyince tartışma çıktı. Kimliğinin kayıp olduğunu, ehliyetle sınava girmek istediğini söyleyen vatandaşı içeri almayan polis ve ÖSYM yetkilileri, "Nüfus Müdürlükleri bugün açık, gidip çıkartın, sınavın başlamasına zaman var" diyerek uyarıda bulundu. Bunun üzerine okuldan ayrılan aday, 5 dakika sonra kimliğiyle gelip içeri girmek istedi. Aday, görevli polis memurlarıyla da bu kez yanında getirmemesi gereken bir eşya ile geldiği için tartışma yaşadı. Daha sonra gelen bir aday ise cüzdanı ve belindeki anahtarlığı bırakması gerektiği söylenince tepki gösterdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.