Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KPSS başvurusu için saatlerce sıra beklediler

Yarın sona erecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Ön Lisans başvuruları için adaylar Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan ÖSYM bürosu önünde yoğunluk oluşturdu.Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2016 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yarın sona erecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Ön Lisans başvuruları için adaylar Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan ÖSYM bürosu önünde yoğunluk oluşturdu.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın Ortaöğretim/Ön lisans düzeyi kapsamında başvuruları yarın sona erecek. 9 Ağustos tarihinde başlayan sınav başvurusu için sınava girecek adaylar Kocaeli‘nin Gebze ilçesinde bulunan ÖSYM bürosu önünde başvuru yapabilmek için saatlerce bekledi.
İlk defa KPSS’ye gireceğini belirten Fatih Eroğlu, “Hemen hemen 4 saattir başvuru sırası için bekliyorum. İlk defa sınava gireceğim. Olabilirsem memur olmak istiyorum” dedi.
34 yaşındaki İlhan Doğan ise, “Saat 9‘da geldim. Yaklaşık 2 saat 15 dakikadır bekliyorum. İlk defa gireceğim sınava, puanıma göre tercih yapacağım” şeklinde konuştu.
Yaklaşık 1 saat bekledikten sonra başvuru yaptığını söyleyen 24 yaşındaki Esra, “Ben saat 10‘dan beri buradayım ama sabah 7’den beri burada olanlar var ben biraz şanslıyım. Ortaöğretimden yani liseden gireceğim sınava. Çok alım var dediler onu değerlendirmek istiyoruz biz de. Sınava ikinci defa giriyorum. İlk mezun olduğumda girmiştim bu ikinci girişim olacak” ifadelerini kullandı.
Askeri personel olmak istediğini ancak yaş kuralına takıldığını belirten 27 yaşındaki Doğan Akar ise, “Sabah saat 7 buçuktan beri buradayım. 3-4 saattir buralardayız. İdealim normal şartlarda askeri personel olmak ama yaşım askeri personele uygun olmadığı için başvuru yapamıyoruz. Buradan baş komutanımıza sesleniyorum, 30 yaşına kadar askeri personel almanızı rica ediyorum” dedi.
Yarın sona erecek olan başvurular ile birlikte KPSS Ön lisans sınavı 22 Ekim, Ortaöğretim sınavı ise 23 Ekim’de gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları 10 Kasım’da açıklanacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.