Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KPSS-2016 Türkiye 2.’si Ayvalık’tan çıktı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde ikamet eden Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu Nurtekin Çağatay İşten, KPSS’de aldığı 99,70718 puanla Türkiye 2.’si oldu.Aslen Ayvalık doğumlu olan ve orta öğretimini...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde ikamet eden Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu Nurtekin Çağatay İşten, KPSS’de aldığı 99,70718 puanla Türkiye 2.’si oldu.
Aslen Ayvalık doğumlu olan ve orta öğretimini Ayvalık Anadolu Lisesi’nde tamamlayan 24 yaşındaki Nurtekin Çağatay İşten, ÖSYM tarafından düzenlenen KPSSP100 alanında Türkiye 2.’liği elde etmesi Ayvalık’ta sevinçle karşılandı.
Ayvalık’ta Vakıflar Zeytincilik İşletme Müdürlüğü’nden emekli anne ve babanın 2. oğlu olan Nurtekin Çağatay İşten, üniversite hayatında kendisine maddi ve manevi desteklerde bulunan Dosya Akademi adını taşıyan özel eğitim kurumunun sahibi Musa Ceylan’ı ise büyük bir minnetle andı. İşten, hedefinin Devlet Müfettişliği olduğunu kaydetti.
Geçtiğimiz Eylül ayında başladığı sınav maratonunda sıkı bir çalışma temposu içerisinde KPSS-2016 sınavlarına hazırlanan İşten, sınav sonucunda KPSS’yi kazanacağına inandığını ama Türkiye 2.’liği gibi bir sonucu kendisinin de beklemediğini belirtti.
Nurtekin Çağatay İşten, 1992 yılında Ayvalık’ta doğduğunu, ilk ve orta öğretimini Ayvalık’ta tamamladığını belirrtti.
Kısıtlı imkanlar, eş ve dostlarının destekleriyle KPSS’ye girdiğini kaydeden İşten, sınavı kazanmasına rağmen okul öncesinde harçlığını çıkarabilmek için Ankara’da bir tekstil fabrikasında 850 liraya çalışmak zorunda olduğunu vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.