Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köyün boşaltıldığı iddialarına köylüler cevap verdi

Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nın yönetildiği bölgelerden olan Gülbaba köyünün YPG’li teröristlerin saldırı ihtimali nedeniyle boşaltıldığı iddialarına Gülbaba köyünde yaşayanlar, "Biz köyümüzdeyiz,, hiç...

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Köyün boşaltıldığı iddialarına köylüler cevap verdi

Afrin’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nın yönetildiği bölgelerden olan Gülbaba köyünün YPG’li teröristlerin saldırı ihtimali nedeniyle boşaltıldığı iddialarına Gülbaba köyünde yaşayanlar, "Biz köyümüzdeyiz,, hiç bir yere gitmiyoruz" sözleriyle cevap verdi.

Kilis’te Gülbaba Hudut Karakolu’nun bulunduğu Gülbaba köyünde yaşayan vatandaşlar, YPG’li teröristlerin saldırı ihtimaline karşı köyün boşaltıldığı yönündeki iddialara cevap verdi. Operasyona ve Mehmetçiğe tam destek verdiklerini belirten köylüler evlerinde olduklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın sonuna kadar arkasındayız. Gerekirse bizim elimize de silah versinler, biz de gider yanlarında çatışırız. Bazı basın yayın organlarında köyün boşaltıldığı iddiaları var. Biz köyümüzdeyiz hiç bir yere gitmiyoruz" dedi.

Köylüler, Afrin operasyonuyla ilgili gelişmeleri medyadan takip ediyor.

Top sesleri duyuluyor

Harekatın 4. gününde Suriye tarafına atılan topların sesi Gülbaba köyünden duyuluyor. Sis ve yağış altında devam eden operasyonda, TSK ve ÖSO askerlerinin Afrin’in iç kesimlerine doğru ilerlemelerinin sürdüğü belirtildi.

Öte yandan, sınıra giden yollarda askerler tarafından geniş güvenlik tedbirleri alınarak, gazeteci ve vatandaşların geçişine kapatıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.