Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köylülerin Mart Çilesi

Van’da, dün akşam başlayan kar yağışı, hayvan yetiştiricilerini olumsuz etkiledi. Son günlerde bahar havasının yaşandığı Van’da, akşam saatlerinde başlayan kar hayatı olumsuz etkiledi. İpekyolu ilçesinin Gövelek mahallesinde yaşayan...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van’da, dün akşam başlayan kar yağışı, hayvan yetiştiricilerini olumsuz etkiledi. Son günlerde bahar havasının yaşandığı Van’da, akşam saatlerinde başlayan kar hayatı olumsuz etkiledi. İpekyolu ilçesinin Gövelek mahallesinde yaşayan hayvan yetiştiricileri, yaşanan güneşli günlerin ardından hayvanlarını meraya çıkarıp otlatmayı düşündüklerini belirterek, kar yağışı nedeniyle bunu yapamadıklarını söyledi. Mart ayının her yıl yağışlı geçtiğini ifade eden Cengiz Taşoğlu, “Mart ayı hep yağışlı geçiyor. Çamurun içinde, suyun içinde hayvanlarımıza bakmak zorunda kalıyoruz” dedi.
Hayvanlarını otlatmak için çuvalla sırtında ot taşıyan Servet Demiroğlu adlı vatandaş ise, “Biz koyunları meraya çıkartmayı düşünüyorduk ama kar yağışı nedeniyle mecburen bu şekilde hayvanlarımızı besleyeceğiz. Her yıl bu sıkıntımız nisan sonuna kadar devam ediyor” ifadesini kullandı.
Mehmet Salih Taşoğlu da, yeri olmadığı için mecburen otları başka bir yerde topladığını belirterek "Sonra bu otları eşekle taşıyoruz. Kış mevsimi boyunca bir yandan yoldan kar kaldırıyor bir yandan hayvanları besliyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.