Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köylülerin Çığ Tepkisi

Hakkâri’de, yirmi altı yıl önce boşaltılan Taşbaşı köyünün İde mezrasında yaşayan vatandaşlar, her yıl köy yoluna düşen ve haziran ayına kadar erimeyen çığ yüzünden büyük zorluk yaşıyor.Zap suyu kenarında bulanan Aşağı...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Köylülerin Çığ Tepkisi
Hakkâri’de, yirmi altı yıl önce boşaltılan Taşbaşı köyünün İde mezrasında yaşayan vatandaşlar, her yıl köy yoluna düşen ve haziran ayına kadar erimeyen çığ yüzünden büyük zorluk yaşıyor.
Zap suyu kenarında bulanan Aşağı Taşbaşı köyüne yerleşmek zorunda kalan İde mezrası sakinleri, her yıl eski köy ve yayla yoluna düşen çığ nedeniyle büyük zorluk çekiyor. Yola düşen çığın uzun süre erimemesi özellikle tarımla uğraşan çiftçilere zor günler yaşatıyor. Köyün 15 kilometre yukarısında bulunan yaylaya süt sağmaya giden çiftçiler kilometrelerce yolu sırtladıkları yükle aşıyor. Yola düşen çığ ve dere üzerindeki köprünün yıkılması nedeniyle vatandaşlar, ilkel köprü üzerinden geçmek zorunda kalıyor. Yaklaşık bin 200 kişinin yaşadığı 170 hanelik köyün tek geçim kaynağının hayvancılık olduğunu belirten köylüler, yol sorununa çözüm bulunmasını bekliyor. Yaşadığı sıkıntıları dile getiren Zelifa Çiftçi, köylerine gidemez durumda olduklarını ve yetkililerden sıkıntılarına çözüm bulunmasını istedi.
Eski köyünde çiftçilikle uğraşan Nedim Demir de 26 yıldır ilkbahar mevsiminde yollarının çığ nedeniyle kapandığını ifade ederek, “Devlet, daha önce köy yolunu bir kilometre yaptı. Geri kalan iki kilometreyi yapamadı. Köy yolu her yıl inen çığ yüzünden aylarca kapalı kalıyor. Biz ihtiyaçlarımızı sırtlayarak götürmek zorunda kalıyoruz. Defalarca dilekçe verdik ama dilekçemize cevap gelmedi” dedi.
Yol olmadığı için köye traktörlerin gidemediğini belirten Demir, tarlayı kürekle, kazmayla sürmek zorunda kaldıklarını dile getirerek, yetkililerden yardım istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.