Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köylülerden “Toz” Eylemi

Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Davutköyü sakinleri, maden kamyonlarının bıraktığı tozlar nedeniyle eylem yaptı.Truva Atı önüne gelen Davutköy sakinleri, maden kamyonlarının bıraktığı tozlar nedeniyle eylem yaptı. Hem can ve...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Köylülerden “Toz” Eylemi
Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Davutköyü sakinleri, maden kamyonlarının bıraktığı tozlar nedeniyle eylem yaptı.
Truva Atı önüne gelen Davutköy sakinleri, maden kamyonlarının bıraktığı tozlar nedeniyle eylem yaptı. Hem can ve hem de mallarının tehlikede olduğunu belirten köy sakinleri, kamyonlardan dökülen tozlar nedeniyle diktikleri fidelerin öldüğünü söyledi. Yıldız Sencer adlı vatandaş, "Komple tozun içerisindeyiz. Evlerimiz, hayvanlarımız, mallarımız ve canlarımız hep toz içerisinde. Evimizin içerisi bile temizliği yaptıktan yarım saat sonra yine aynı şekilde toz. Fidanlarımız kuruyor, sararıp yaprakları dökülmeye başlıyor. Tam yeni biberler ekiyoruz, çürümeye başlıyor, tozdan olmuyor. Buna bir çözüm bulunsun” dedi.
Çanakkale’ye haklarını aramaya geldiklerini söyleyen Meryem Ünsal ise, “Köylü milletin efendisidir. Biz buraya hakkımızı aramaya geldik. Nereye kadar olursa olsun. Sonuna kadar gideceğiz. Geçen yıl Kaymakam Bey geldi. Nisan 1’e kadar bize süre verdi. Bizde tamam dedik. Ama Nisan 1 geldi. Bize yine yolu kapattık. Eylem yaptık. Kaymakam Bey’i çağırdık. Gelmedi. Bizde şimdi Sayın Valimizin karşısına çıkıp, sorunlarımızı Sayın Valimize anlatmak istiyoruz. İnşallah bizi duyarlar. Arkamızda olurlar” diye konuştu.
Truva Atı önünde yapılan açıklamaların ardından Davutköy sakinlerinden oluşan bir grup, yaşadıkları sorunların çözülmesi için Çanakkale Valiliğine şikayet dilekçesi verdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.