Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köylülerden Kamyon Tepkisi

Manisa’nın Soma ilçesine yaklaşık 17 km uzaklıkta bulunan Heciz Mahallesi sakinleri taş ocakları için çalışan kamyonlara isyan etti. Heciz, Kızılören yolunu kullanan kamyonların çok hızlı gittiklerini ve çocuklarının can güvenliğinden...

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2016 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2016 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa’nın Soma ilçesine yaklaşık 17 km uzaklıkta bulunan Heciz Mahallesi sakinleri taş ocakları için çalışan kamyonlara isyan etti. Heciz, Kızılören yolunu kullanan kamyonların çok hızlı gittiklerini ve çocuklarının can güvenliğinden endişe ettiklerini belirten köylüler, yol kapatıp eylem yaptı.
Heciz köyü girişinde yolu kapatan köylüler kamyon geçişine izin vermedi. İzmir-İstanbul otoyolunda çalışma yapan firmanın kamyonlarının, bölgedeki taş ocaklarını kullandığını belirten köylüler, "Yollarımız delik deşik oldu. Etraf toz topraktan geçilmiyor. Hızla giden kamyonlar çocuklarımızın da can güvenliğini tehdit ediyor" diyerek yetkilileri göreve davet ettiler.
SÖZ ALDILAR, EYLEMİ BİTİRDİLER
Bu arada ihbar üzerine bölgeye giden Soma İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tedbir aldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinatörü İbrahim Yıldırım da eylem yapan köylülerle görüşerek, sorunun en kısa zamanda çözüleceğini söyledi.
Jandarmanın ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin köylülerle yaptığı görüşme olumlu sonuç verdi ve sorunun çözüleceği sözünü alan köylü yolu yeniden trafiğe açtı. Büyükşehir yetkilileri köy muhtarı Cumhur Zeybek ve Jandarma eşliğinde söz konusu firma yetkilileri ile görüşme yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.