Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köylüler Şine Köprüsünün Açılmasını İstiyor

Hakkari-Çukurca kara yolu üzerinde bulunan Şine köprüsünün güvenlik gerekçesiyle 8 aydır kapalı olduğu belirtildi.2015 yılının Eylül ayı ortalarında güvenlik gerekçesiyle Şine köprüsünün kapatılması üzerine Kavaklı bölgesinde...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hakkari-Çukurca kara yolu üzerinde bulunan Şine köprüsünün güvenlik gerekçesiyle 8 aydır kapalı olduğu belirtildi.
2015 yılının Eylül ayı ortalarında güvenlik gerekçesiyle Şine köprüsünün kapatılması üzerine Kavaklı bölgesinde bulunan Armutlu, Yoncalı, Çeltik, Kamışlı, Elkik, Cevizdibi ve Kasır köyleri ile birçok mezraya ulaşım alternatif yollardan sağlanıyor. Yapılan tüm görüşme ve başvurulara rağmen açılmayan köprüden dolayı köylerine varmak için kilometrelerce yol yürümek zorunda kalan vatandaşlar, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyor. Bazen kilolarca temel yaşam malzemelerini sırtlarına alıp köylerine giden yöre halkı, yolun açılmasını istedi.
Mahmut Temel isimli vatandaş, ilerlemiş yaşından dolayı 8 kilometre yolu yürümekte zorluk çektiğini belirterek, şehir merkezine gidebilmek için alternatif yolun çok uzun ve zorlu olduğunu dile getirdi. Geçen haftalarda yakın bir akrabasını kaybettiğini ve cenaze törenine katılabilmek için 5-6 saat beklemek zorunda kaldığını söyleyen Temel, “Yaşamını yitiren akrabamın yakınları burada olduğundan dolayı cenaze törenimiz gecikti. Yol kapalı olduğundan dolayı hareket edemiyoruz. Perişan bir haldeyiz” dedi.
“KÜRT VE TÜRK HALKI KARDEŞTİR”
Şine köprüsüne yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulunan Çeltik köyünde yaşayan Hamide Temel de, kapatılan yoldan dolayı yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek, köye ulaşabilmek için bunaltıcı sıcak hava altında 8 kilometre yol yürüdüklerini kaydetti. Temel, “Bizim hastamız ve erzak sıkıntımız oluyor. Hayvanlarımızı otlatamıyoruz. Kürt-Türk kardeştir. Yetkililerden yollarımızın açılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Şine köprüsünden geçen Mahmut Kurt isimli vatandaş ise 80 yaşında olduğunu ve 15 kilometrelik yolu yürüyerek geldiğini belirterek, yetkililerden yolun açılmasını istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.