Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köylüler maden kamyonlarının yolunu kapattı

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde, maden kamyonlarının yolları bozmasına tepki gösteren köylüler, 3 saat kara yolunu trafiğe kapattı.Yenice’nin Sofular köyünde Asar tepedeki kireç ocağından Çan Termik Santrali’ne kireç taşı taşırken...

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2016 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2016 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale’nin Yenice ilçesinde, maden kamyonlarının yolları bozmasına tepki gösteren köylüler, 3 saat kara yolunu trafiğe kapattı.
Yenice’nin Sofular köyünde Asar tepedeki kireç ocağından Çan Termik Santrali’ne kireç taşı taşırken 5 kilometrelik Yenice-Biga yolunun asfaltını bozan ve yoğun toz bulutları oluşturan maden şirketi kamyonlarına tepki gösteren Sofular, Bekten, Karadoru ve Aşağı İnova köylüleri, yolun bir an önce asfatlanmasını istedi. Köylüler kara yolunu yaklaşık 3 saat trafiğe kapattı. 84 yaşındaki Kadriye Asardağ, kamyonların kaldırdığı toz yüzünden hasta olduğunu söyledi.
Köylülerin eylemini haber alan Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, AK Parti ilçe Başkanı Mehmet Güngör ve İl Genel Meclisi Üyesi Salih Duran, Sofular Muhtarı Adnan İzmirli’den bilgi aldı. Şirket yetkilisi ile telefonla konuşan Başkan Veysel Acar, “Vali beyle 2 kere görüştük, milletvekilleriyle görüştük, Özel İdare ile görüştük, şirket yetkilileriyle de görüştük. Ama bir türlü buna çare bulunamadı. Nevruz’dan İnova’ya kadar bu yol 2011 yılında yapıldı. Nevruz’dan giriyorsunuz, Bekten’e kadar bir sıkıntı yok. Ama buradan sonra sıkıntı var. Bu madenler bizim. Bu zenginlik bizim. Buna karşı çıkmıyoruz. Bu taşınacak. Ama taşınırken de insanlara eziyet vermeyelim. Siyasetçi olarak mikrofona çıkıyoruz, muhtar çıkıyor, siyasetçi çıkıyor, başkan çıkıyor, ‘Bu millet bizim başımızın tacı’ diyoruz. Sonra da vatandaşı kanser edecek tozlar engellenemiyor. Ben kaç gere geldim, tır yanımdan geçerken toz bulutu içinde kalıyorum” dedi.
Firma yetkililerin yol yapımı için malzeme verilmesi teklifini de değerlendiren Başkan Veysel Acar, “Ben, siyasetçi, belediye başkanı kimliğimi bir kenara bırakayım. Madem bu yolda bu şirketler taşımacılık yapıyor, bunun altının da, üstünün de bakımını yapması lazım. 2011’den beri neden diğer yol bozulmadı da burası bozuldu? Bunun altını da, üstünü de bozan bu tırlar. Niye bu vatandaşın verdiği vergiler buraya gitsin? Bozduğun yolu sen yapacaksın, devletin parasıyla da bizim 75 tane köyümüz var, onların yolunu yapacağız. Yolu minibüsler, taksiler bozmuyor. Burası 2 yılda bozuldu" diye konuştu.
Başkanın durumu valiliğe ileteceğini söylemesinin ardından yol trafiğe açıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.