Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köyceğiz’de Animatörlük Kursu Açılıyor

Geçen Yıl Marmaris’teki bir otelde İngiliz turistlerin çoğunlukla tatil yaptığı bir ortamda Tunus’ta turistik bir otele yapılan terör saldırısına benzer animasyon gösterisi yapılması Muğla Valiliğini harekete geçirdi. Muğla Valiliği...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2016 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geçen Yıl Marmaris’teki bir otelde İngiliz turistlerin çoğunlukla tatil yaptığı bir ortamda Tunus’ta turistik bir otele yapılan terör saldırısına benzer animasyon gösterisi yapılması Muğla Valiliğini harekete geçirdi. Muğla Valiliği turistik otellerde yapılacak animasyon gösterilerinin daha profesyonel ve turizmi olumsuz etkilemeyecek ekiplerin yapmasını sağlamak için Köyceğiz Yüksekkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde eğlence hizmetleri alanı ve bu alan altında ‘Animatörlük’ dalı açılması için karar aldı.
Muğla İl İstihdam Kurulu aylık toplantısında Çalışma ve İş Kur Müdürlüğü ile Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çalışmaları masaya yatırılırken, Milli Eğitim Müdürlüğü turizm sezonunda ‘Animasyon’ adı altında yapılan gösterilerin amacı dışında, turistleri rahatsız edici ve turizmi olumsuz etkilediğini belirterek, bu gösterileri eğitim almış profesyonellerin yapması için kurs açılmasını talep etti.
İl İstihdam Kurulu’na başkanlık eden Vali Amir Çiçek, Muğla’nın ve Türkiye’nin en önemli gelir kaynaklarından birisinin turizm olduğunu ve bacasız sanayinin işin ehli olmayanlar tarafından baltalanmasına asla müsaade etmeyeceklerini açıkladı. Vali Çiçek, “Geçtiğimiz yıl turizm sezonunda Marmaris’te yaşanan animasyon rezaleti asla bizim kültürümüzü temsil etmiyor. Bu tür gösteriler hem turisti rahatsız ediyor, hem de ülkemizin imajını zedeliyor. Turizm çok kırılgan bir sektördür. En küçük bir dalgalanmadan etkileniyor. Bunların önüne geçmemiz gerekiyor. Bunun için de işini daha profesyonel yapan elemanlara ihtiyacımız var. Animasyon gösterilerinin de çeki düzen verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun için bu işi daha profesyonel yapan, turistik rahatsız etmeyen ama yapılacak gösteriler ile daha eğlenceli vakit geçirmesini sağlayacak etkinlikler yapılmasını istiyoruz. Bu amaçla Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesindeki Köyceğiz Yüksekkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde eğlence hizmetleri alanı ve bu alan altında ‘Animatörlük’ dalı açılması için karar aldık” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.