Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köy kahvesi bir kadına emanet

İzmir’in Urla ilçesi Barbaros Mahallesi’ndeki köy kahvesi kültürünü bir kadın yaşatıyor. Eşinin rahatsızlanması ile kahvenin başına geçen ve ilk başlarda köy halkı tarafından yadırganan Bahar Doğru, "Eşim uyurken gidip kahveyi...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2016 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2016 09:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Urla ilçesi Barbaros Mahallesi’ndeki köy kahvesi kültürünü bir kadın yaşatıyor. Eşinin rahatsızlanması ile kahvenin başına geçen ve ilk başlarda köy halkı tarafından yadırganan Bahar Doğru, "Eşim uyurken gidip kahveyi açardım. Eşim başlarda istemiyordu ancak şimdi o da müşteri olarak geliyor" dedi.
Barbaros Mahallesi’nde kahvehane işleten Bahar Doğru, görenleri şaşırtıyor. Erkeklerin uğrak yeri olan kahveyi, eşinin rahatsızlanması nedeniyle işletmeye başlayan ilkokul mezunu Bahar Doğru (56), hayvancılık, tarım ve ev işlerini bir kenara bırakarak kendisini işine verdi. Kahvehanenin başına geçmesi köyün erkekleri tarafından garipsense de Bahar Doğru, kimseye aldırmadan eşi ve köy halkını müşterisi olarak ağırlıyor.
"Eşim istemiyordu şimdi o da müşterim oldu"
Eşinin zamanla durumu kabullendiğini belirten Doğru, "Eşim uyurken gidip kahveyi açardım. İlk birkaç gün sorun oldu ama sonradan o da alıştı. Başlarda istemiyordu ancak şimdi ise eşim müşteri olarak geliyor. Birbirimize destek olmanın huzurunu yaşıyoruz" dedi.
"Kadının olduğu yerde küfür ve kavga edilmiyor"
Kadınların karşılarına çıkan her türlü engeli kırarak çalışmaları gerektiğini ve çalışan kadınlarının kendilerine olan özgüvenlerinin arttığını belirten Bahar Doğru, “20 yıl önce bu işe başlasaydım eminim ki içimdeki hırsla şube bile açardım. Üstelik kadınların çalışması topluma da faydalı, kadının işlettiği yerde insanlar küfür etmiyor, kavga etmiyor” diye konuştu.
"Annem terlikle kovalayınca kahve önüne kaçardım"
Başlarda kahve işleten bir kadın olarak yadırgansa da köy halkının artık kendine ve yaptığı işe saygı duyduğunu dile getiren Doğru, şunları söyledi:
“Çocukken yaramazlık yaptığımda annem terlikle arkamda koşturmaya başlayınca, ben köyün meydanında kahvenin önüne kaçardım çünkü bilirdim ki kadınlar kahvenin önünden bile geçemezdi. Akşama kadar kahvenin önünde oturup annemin sinirinin geçmesini beklerdim. Belki de o zamandan belliymiş benim kahveci olacağım."
Her kadının kendi işini kurabileceği mesajını veren Doğru, yanında bir kadın iş arkadaşının olmasını ve böylece müşterilerine yetişerek işlerinin daha iyi olabileceğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.