Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kötü Karakter Değil Zabıtayız-Bir Dünya Zabıta Gönüllüsü” adlı 1 saatlik farkındalık eylemi

Zabıta Teşkilatı, Türkiye genelinde “Kötü Karakter Değil Zabıtayız-Bir Dünya Zabıta Gönüllüsü” adlı 1 saatlik farkındalık eylemi gerçekleştirecek. Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2016 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2016 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zabıta Teşkilatı, Türkiye genelinde “Kötü Karakter Değil Zabıtayız-Bir Dünya Zabıta Gönüllüsü” adlı 1 saatlik farkındalık eylemi gerçekleştirecek. Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, “24 saat saat değil, hiç olmazsa gönüllü 1 saat” dedi.
Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay, zabıtalar hakkında ön yargıları bertaraf etmek, yaşanan olumsuzluklara ve mevzuat uygulamasından kaynaklanan boşluklara dikkat çekmek amacıyla vatandaşları zabıtalarla birlikte “Kötü Karakter Değil Zabıtayız-Bir Dünya Zabıta Gönüllüsü” adı altında Türkiye genelinde 9-16 Kasım tarihleri arasında 1 hafta boyunca 1 saatliğine birlikte çalışmaya davet etti. Eylemle zabıtanın hizmet verdiği halk nazarında sürekli terör estiren, çarşı esnafını ve seyyar satıcıları korkutan, gecekondu yıkımlarında vatandaşlarla kavga eden, siyasi bir örgütün kamu görevlisi olarak teşkilatı rencide eden ve karalayan algının önüne geçilmesi planlanırken,yapılacak basın açıklamalarıyla mesleğin zorluklarına dikkat çekilmek amaçlanıyor.
"Zabıtaya yönelik saldırılar terörle eşdeğer"
Projeye ilişkin bir açıklama yapan Mürsel Turbay, bugün çok sayıda zabıtanın görevini yaparken veya görevi nedeniyle vatandaşların fiziksel, sözel şiddet ve tehdit içeren saldırılarına maruz kaldığının altını çizdi. Turbay, ülkemizin zorlu bir dönemden geçtiği şu günlerde birlik beraberlik ve dayanışma duygularının daha çok ön palanda tutulması gerekirken, ne yazık ki bir anlamda kamu düzenini sağlamakla görevli, zabıta teşkilatına yönelik acımasız bir kampanya yürütüldüğüne vurgu yaptı. Kentsel yaşam kalitesinin sağlanmasında olmazsa olmaz bir unsur olan ve kamu düzeninin sağlanması görevini de yerine getiren zabıta çalışanlarının yaşadıkları sorunların bir kısmının yasa ve yönetmeliklerden, bir bölümünün de her yerelin kendine özgü koşullarından ve belediyelerin özel uygulamalarından kaynaklandığına işaret eden Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay, “Üniformalı özel kolluk gücü olmasına karşılık, zabıtanın toplumsal kabulü ve saygınlığı zayıf kalmaktadır. Zaman zaman tehdit telefonları alan, çoğu davalık olan zabıtalar ne yazık ki şiddetin de mağduru konumundadırlar. Bu sebeple halkımızı 1 hafta boyunca 24 saat değil, hiç olmazsa 1 saatliğine kavga için değil, huzur ve refah için gönüllü zabıta kampanyamıza davet ediyoruz” ifadesini kullandı.
"Zabıta sürekli tehdit telefonları alıyor"
Zabıta teşkilatının kanunlar ölçüsünde kişisel bir husumet olmadan 24 saat esasına göre görevini yapmaya çalıştığını vurgulayan Turbay, şunları dedi:
"Ülkemizde terör yetmiyormuş gibi asıl onurlu bir mesleği icra etmeye çalışırlarken maruz kaldıkları saldırılarda yaralanan, sakat kalan, hatta şehit edilen zabıta çalışanlarımızın sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Bu tür saldırıların terörden bir farkı yoktur. Çalışma koşulları dolayısıyla zabıtalar, son günlerde can güvenliklerine ilişkin ciddi kaygılar duymaktadır. Zabıta teşkilatının görev yetkileri çerçevesinde can güvenliğinin sağlanmasına yönelik yetkililerin ciddi manada tedbir alması gerekmektedir. İşte Bem-Bir-Sen olarak bu eylemle Zabıta Teşkilatımızın sorunlarını bir nebze de olsa yetkililere, özellikle kamuoyuna duyurmak istiyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.