Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koruculardan ’Kadro’ Sitemi

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, “21 yüzyıl Türkiye’sinde taşeron işçilerin dahi kadroya alındığı bir ortamda 30 yıldır geçici sıfatıyla çalıştırılmamız anayasal bir suçtur. Bu anayasanın...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, “21 yüzyıl Türkiye’sinde taşeron işçilerin dahi kadroya alındığı bir ortamda 30 yıldır geçici sıfatıyla çalıştırılmamız anayasal bir suçtur. Bu anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır” dedi.
Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun taşeron işçilere kadro verilmesine yönelik yaptığı konuşmanın ardından açıklamada bulundu. Taşeron işçilere verilen kadro müjdesini tarihi öneme sahip olduğunu anlatan Sözen, şunları kaydetti:
“700 bin taşeron işçiye kadro müjdesi veren hükümetimiz 30 yıldır bu ülkede gecesini gündüzüne katarak terörle ve teröristle mücadele eden köy korucularımızın 30 yıldır geçici sıfatla çalıştırılması ve 30 yıldır dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde devletten maaş aldığı halde devlet tarafından sigortasız çalıştırılması asla kabul edilemez. Bu ayıp devletimizin ayıbıdır. Devletimiz korucuyu sigortasız çalıştırarak suç işlemektedir.”
"EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRIDIR"
Korucu camiasının terörle mücadelede bin 664 şehit ve binlerce gazi verdiğini ifade eden Sözen, “Bu kutsal mücadelemize rağmen geldiğimiz noktada son yapılan zamlarla beraber maaşımız bin 300 TL olmuştur. Ortalama 8 nüfusa sahip korucularımızın tamamı açlık sınırı altında yaşamaktadırlar. 21 yüzyıl Türkiye’sinde hala asgari ücretle elinde silah görev yapmak bize karşı yapılabilecek en büyük haksızlıktır. 21 yüzyıl Türkiye’sinde devlet eliyle sigortadan yoksun çalıştırılmamız anayasal bir suçtur. 21 yüzyıl Türkiye’sinde taşeron işçilerin dahi kadroya alındığı bir ortamda 30 yıldır geçici sıfatıyla çalıştırılmamız anayasal bir suçtur. Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır” ifadelerinde bulundu.
"KORUCULAR BÖLGENİN TEMİNATIDIR"
Korucuların Doğu ve Güneydoğu’nun teminatı olduğunu savunan Sözen, “Gece gündüz asker ve polisle aynı görevi hatta daha fazlasını yapıyoruz. Bizimle görev yapan polisin askerin sözleşmeli erin sigortası var bizim yok. Onların maaşı 4 bin, 4 bin 500 TL, bizlerin maaşı bin 300 TL. Onların operasyon tazminatı var bizlerin operasyon tazminatı yok. Onlar göreve giderken bütün ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmakta bizler bütün ihtiyaçlarımızı kendi cebimizden karşılıyoruz. Onlarda beylik tabancası var. Bizlerden silah harç parası alınmaktadır. Bu yapılan haksızlıktır ayrımcılıktır. İkinci sınıf vatandaş muamelesi yapmak demektir” dedi.
Korucuların özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini belirten Sözen, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Maaşlarımız en az sözleşmeli er maaşı düzeyine çekmelidir. Sosyal güvencelerini sağlayarak geçicilik kapsamından çıkarmalıdır. En az genç dinamik 20 bin korucu alımı daha yapılmalıdır. Koruculuğu ekonomik yönden utanılacak bir meslek olmaktan çıkardığımızda, onurla ve gururla yapılacak bir meslek haline getirdiğimizde bu güne kadar bölgede koruculuğu tercih etmeyen bütün bölge halkı korucu olmayı tercih edecek ve devletin yanında yer almaya başlayacaktır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.