Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Korucular AİHM’e Gidiyor

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, korucuların sigortalı çalıştırılmasına ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurunun reddedildiğini belirterek, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Korucular AİHM’e Gidiyor
Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, korucuların sigortalı çalıştırılmasına ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurunun reddedildiğini belirterek, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıyacaklarını söyledi.
Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Diyarbakır Şehit Aileleri İle İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yurt-Sav) binasında basın açıklamasında bulundu. Korucularla beraber açıklamalarda bulunan Sözen, korucuların sigortalı çalıştırılmasına ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne yaptıkları başvurunun reddedildiğini söyledi. Ret kararının ardından konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacaklarını ifade eden Sözen, "AİHM eminim ki 30 yıldır 100 bin kişi bu sistemden geçmiş, bunlara çok büyük tazminatları uygun görecektir. Bizde o zaman bu tazminatları Türkiye Cumhuriyeti devletinden tazmin eden Anayasa Mahkemesi’nin bu kararına karşı biz bu masrafların anayasa mahkemesi başkanı ve üyeleri yanı bu kararın altında imzası olan anayasa mahkemesi başkanı ve üyelerinden rücu etme yoluna gideceğiz" dedi.
"ÜLKENİN, DEVLETİN ALTINI OYMAYA ÇALIŞANLARI HAKİM DE OLSA SAVCI DA OLSA TANIMIYORUZ"
Anayasa Mahkemesi’nin ikiyüzlü bir tutum takındığını aktaran Sözen, şöyle konuştu:
"Bizim yüzümüze siz davayı kazanırsınız arkamızdan ise iş çevirmişlerdir. Biz o yüce mahkemeye ve Türkiye’de layıkıyla görevini yapan şerefli onurlu hakimlerimize savcılarımıza adalet mensuplarına karşı adaleti tesis etmek için hukuku tesis etmek için gece gündüz mücadele eden bu mücadele ile bin 770 tane şehit veren camia olarak biz elbetteki saygı duyuyoruz saygı duymaya da devam edeceğiz. Bu ülkenin altını oymaya çalışan devletin altını oymaya çalışan devletin mevcut hükümetine karşı paralel hükümetler kurmaya çalışan ve bu anlamda devletin aleyhinde kararlar veren kişiler yargıç da olsa hakim de olsa savcı da olsa tanımıyoruz bundan sonra da tanımayacağız".
"TERÖRİSTLERLE MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
Bin 770 şehit vermiş bir camiayı halen geçici sıfatı ile çalıştırmak, hala bunlar sigortalı olsun mu olmasın mı, maaşları iyileştirilsin mi iyileştirilmesin mi tartışmasının içerisine girmek istemediklerini bildiren Sözen, şu ifadeleri kullandı:
"Korucularımız bu bölgede asker gibi, polis gibi en iyi maaşlarda çalışmayı fazlasıyla hak etmektedirler. Biz terörle ve teröristle mücadele etmeye devam edeceğiz bölgemizi eşkıyalardan, terör örgütü mensuplarından korumaya devam edeceğiz, biz devletimizin yanındayız. Biz ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanması için ezanımızın susmaması için bu ülkede gözü olanların amaçlarına ulaşmaması için geçmişte bin 770 şehit verdiğimiz gibi bugün de bu haklı mücadelemizi hepimizin şehit olması pahasına sonuna kadar sürdüreceğiz."
"HİÇBİR ÇAKIL TAŞINI TERÖRİSTLERE TESLİM ETMEYECEĞİZ"
Hükümetin, devletin altını oymaya çalışanlara karşı sessiz kalmayacaklarını anlatan Sözen, konuşmasına şöyle devam etti:
"Birisi hala paralel örgüt mensubu, terör örgütü mensubu yan yana omuz omuza vermiş bu ülkenin altını hükümetin altını oymaya çalışıyorlarsa da başta korucu camiası olarak biz buna sessiz kalmayacağız. Bu ülkenin altını oymaya çalışanlara, bu ülkenin altına dinamit sokarak Türk’ü Kürt’e, Zaza’yı Çerkez’e kırdırmaya çalışanlara Allah fırsat vermesin. Biz askerle polisle devletimizle biriz beraberiz. Diyarbakır’ın, Şırnak’ın, Nusaybin’in Yüksekova’nın hiçbir çakıl taşını bizi temsil etmeyen, bizim asla temsilcimiz olmayan Kürtlerin en büyük düşmanı olan siyasilere ve onların destekledikleri PKK terör örgütüne ve teröristlere asla teslim etmeyeceğiz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.