Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Korkuteli’de Sakalı-ı Şerif yoğunluğu

Antalya Korkuteli İlçe Müftülüğü, Kadir Gecesi dolayısıyla Sakal-ı Şerif’i Pazar Camii’nde ziyarete açtı.Korkuteli İlçe Müftülüğü, Kadir Gecesi dolayısıyla camilerde bulunan Sakal-ı Şerif’i kadınlara ziyarete açtı. Korkuteli...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Korkuteli’de Sakalı-ı Şerif yoğunluğu
Antalya Korkuteli İlçe Müftülüğü, Kadir Gecesi dolayısıyla Sakal-ı Şerif’i Pazar Camii’nde ziyarete açtı.
Korkuteli İlçe Müftülüğü, Kadir Gecesi dolayısıyla camilerde bulunan Sakal-ı Şerif’i kadınlara ziyarete açtı. Korkuteli Pazar Camii’nde muhafaza edilen Sakal-ı Şerif, sarılı olduğu 40 bohçadan salâvatlarla çıkarıldı.
Öğle namazı sonrası Pazar Camii’nde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yoğunluk sebebiyle herhangi bir izdiham yaşanmaması için müezzinler cemaati uyarıp sıra halinde ziyaret etmelerini sağladı.
Bugünün manevi yönden en önemli günlerden biri olduğunu belirten Korkuteli İlçe Müftüsü Duran Turgut, "Peygamberimiz (SAV) saç ve sakal tıraşı olduğu zaman, saç ve sakal telleri ashap tarafından toplanarak, hatıra olarak saklanırdı. Peygamber Efendimiz (SAV) veda haccında tıraş olurken saç telleri ashabı tarafından etrafı çevrilmişti. Bu sakallar günümüzde camilerde cam fanuslar içinde saklanmakta, mübarek gün ve gecelerde tekbir ve salavatla ziyaret edilmektedir" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.