Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Korkuteli Sulaması 2. Kısım İnşaatı çalışmaları

Antalya’nın Korkuteli Sulaması 2. Kısım İnşaatının tamamlamasıyla birlikte 6 bin 860 dekar alanda daha modern sulama sistemine geçilecek.Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Korkuteli Sulaması 2. Kısım İnşaatı çalışmaları

Antalya’nın Korkuteli Sulaması 2. Kısım İnşaatının tamamlamasıyla birlikte 6 bin 860 dekar alanda daha modern sulama sistemine geçilecek.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Korkuteli Sulaması 2. Kısım İnşaatında çalışmalar devam ediyor. 1976 yılında hizmete alınan Korkuteli Barajı ve Sulaması açık kanal ve kanaletli olarak inşa edilmişti. Korkuteli Sulama Birliği ve yöredeki vatandaşlarca barajda yeteri kadar su toplanamaması sebebiyle sulama şebekesinin boruluya çevrilmesi için yoğun bir talep oldu. Bunun üzerine DSİ tarafından 2015 yılında tamamlanan Korkuteli Sulaması Rehabilitasyonu Projesi ile 56 bin 860 dekar zirai alanda modern sulama sistemine geçildi. Bu kapsamda inşaatına başlanılan Korkuteli Sulaması 2. Kısım İnşaatı ile projeye ek olarak 6 bin 860 dekar alanda daha modern sulama sistemine geçilmesi planlanıyor. İş kapsamında toplam 21 bin 649 metre boru döşenecek ve 143 adet sanat yapısı yapılacak.

“Bölgede ki Münbit Topraklar Suya Doyacak”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Korkuteli Sulaması 2. Kısım İnşaatını Haziran 2018’de tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Eroğlu “İnşaatın tamamlanması ile birlikte sulama sistemi mevcut durumdaki Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama (SCADA) merkezine bağlanacak ve toplamda 63 bin 720 dekar zirai alan modern sistemlerle sulanacak. Bu sistemle birlikte bitkiye ihtiyacı kadar su verilecek, fazla sulamanın önüne geçilecek ve daha az sulama ile daha fazla ürün elde edilecek. Ayrıca SCADA merkezi ile ihtiyaç ve arızalara en kısa sürede müdahale edilecek” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.