Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Korkmaz’ın avukatı, dava öncesi konuştu

Eskişehir’de, 17 Haziran tarihinde eski sevgili tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülmek istenen Tuba Korkmaz’ın avukatı Meltem Banko, ‘Tuba hanım ölmese de bu kişi vicdanen katildir’ dedi.Olayın ardından geçen yaklaşık 3 ayın...

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2016 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Korkmaz’ın avukatı, dava öncesi konuştu
Eskişehir’de, 17 Haziran tarihinde eski sevgili tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülmek istenen Tuba Korkmaz’ın avukatı Meltem Banko, ‘Tuba hanım ölmese de bu kişi vicdanen katildir’ dedi.
Olayın ardından geçen yaklaşık 3 ayın sonunda bugün başlayacak duruşma öncesi açıklamalarda bulunan Tuba Korkmaz’ın avukatı Meltem Banko, her geçen gün artan kadına şiddet olaylarını hatırlattı. Bu tür olayların son bulması için ‘Yüce Türk Adaleti’ne güveniyoruz’ diyen Avukat Banko, "Bugün Eskişehir’de Tuba Korkmaz davası için bulunmaktayız. İlkokul 1. sınıf öğrencisi kızının karne gününde 5 yerinden bıçaklanarak öldürülmeye çalışılan bir kadının davası için buradayız. Çok trajik bir olay, sanık önce Tuba hanımı 4 yerinden bıçaklıyor ve hayati organları hedef alıyor. Sonra kaçıyor, baktığında ölmediğini görüyor ve dönüp boğazını kesiyor. Dava, adam öldürmeye tam teşebbüsten açıldı. Bugün yargılaması yapılacak. Tabii ki biz yüce Türk adaletine güveniyoruz. Artık sözün bittiği noktadayız. Her gün bir kadına şiddet konusunu duymaktan Türk halkı yoruldu. Tuba hanımı ben duruşu için tebrik ediyorum. Tamamen kendini adalete teslim etmiş durumda. Sağ olsun birçok önemli yazarımız, sanatçımız Tuba hanıma destek oluyor. Bugün de buraya gelen sanatçılar ve kanaat önderleri var. Hepsine bir bir teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
“Bu tür şahıslara farklı cezalar uygulanmalı, diplomaları bile iptal edilmeli”
Avukat Meltem Banko, saldırıyı gerçekleştiren şahıs hakkında farklı bir ceza uygulanması gerektiğini söyledi. Banko; “Öncelikle bu şahsı Allah ıslah etsin diyorum. Artık bu olaylar bir son bulsun diye, en yüksek cezalar verilmeli. Farklı farklı cezalandırma sistemleri uygulanmalı. Mesela Tuba hanıma karşı bu olayı gerçekleştiren şahıs, iyi bir mühendis. Aldığım bilgilere göre bir fabrikayı tek başına kurabilecek düzeyde bir mühendis. Dolayısıyla böyle insanların mühendislik diplomaları bile iptal edilmeli. Ben Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza da çok teşekkür ediyorum. Kendileri davamıza da müdahil oldular. Katılma dilekçesi de verdiler. İnşallah bugünde avukatları duruşma salonunda olacaklar. Dolayısıyla yeni bir uygulama da gelmeli. Bu, kazanılmış bir hak falan da değil. Böyle caniler cezaevinden çıktıktan sonra da, ne mühendislik yapsınlar, ne kamuda çalışabilsinler. Her türlü sosyal ceza da artık uygulansın” ifadelerini kullandı.
“Sadece kendi için değil, şiddet gören tüm kadınlar için mücadele ediyor”
Eski sevgilisi tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülmek istenilen Tuba Korkmaz’ın sadece kendisi için değil, şiddete maruz kalan tüm kadınlar için mücadele ettiğine dikkat çeken Avukat Meltem Banko, konuşmasına şöyle devam etti:
“Tuba hanım tabii rahatsızlığı nedeniyle çok fazla konuşamıyor. Türk halkına destekleri için çok teşekkür ediyor. Tuba hanımın mücadelesi kendisi için değil, bütün şiddet gören kadınlar için. Tuba hanım, aynı zamanda şiddet gören tüm kadınların sesi olmak için de mücadelesini sürdürüyor.”
“Bu kişi vicdanlarda katil”
Açıklamasında, “İnşallah o şahıs hiçbir indirimden yaralanmaz” diyen Avukat Meltem Banko, “Çünkü tasarlanarak işlenmiş bir cinayet. Ben bu kişinin katil olduğunu iddia ediyorum. Vicdanlarda bu kişi katil. Tuba hanımın ölmemiş olması, bu kişinin katil olmadığı anlamına da gelmiyor. Tuba hanımı öldürmek için her türlü harekette bulunuyor, ama oradan geçen bir aile hekiminin doğru ilk müdahalesi ile Tuba hanım bugün hayatta. Dolayısıyla bu da bir şans. İlk müdahale doğru bir şekilde yapılmasaydı, oradan bir doktor geçmeseydi, Tuba hanım aramızda bile olmayabilirdi” şeklinde konuştu.
Sanığın iddiaları
Avukat Meltem Banko, sanığın mahkeme öncesi kendisini nasıl savunduğundan da bahsetti. Banko, şu ifadelere yer verdi:
“Olay anında sanığa göre güya; Tuba hanım sanığın kız kardeşine bir söylemde bulunmuş. O nedenle sinirlendiğini iddia ediyor. Oysa Tuba hanım sanığı görmüyor bile. Sanık, Tuba hanımın evinin olduğu sokakta pusuya yatıyor, arkadan sinsice gelip silahı batırıyor. Tuba hanım irkiliyor ve ne olduğunu anlamaya fırsatı bile olmadan defalarca bıçak darbesi ile karşı karşıya kalıyor. Feryat ediyor.”
“Bu kişi cezaevinden çıkınca mühendislik yapmamalı”
Duruşmanın saatinden ve nerede görüleceğinden de bahseden Avukat Meltem Banko, olayı gerçekleştiren Fatih S.’nin cezaevinden çıkınca mühendislik yapmaması gerektiğine vurgu yaptı. Avukat Banko, konuşmasını şöyle sonlandırdı:
“Bugün duruşmanın ilk celsesi var. 29 Eylül saat 13:30’da Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde. Destek olmak için gelen tüm dostlara çok teşekkür ediyoruz. Umarız ki, Tuba Korkmaz artık son olur. Benim bu davadaki önerim, bu kişinin mühendislik diplomasının iptal edilmesidir. Altını çiziyorum, bu kişi cezaevinden çıkarsa da mühendislik yapamamalı. Kadınlara şiddet gösteren ve öldürmeye çalışan canileri her şekilde cezalandırmalıyız.”
Öte yandan, duruşmanın ilk celsesi, bugün saat 13.30 da Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.
Saldırı olayının geçmişi
Eskişehir’in Vişnelik mahallesi Park sokakta, 17 Haziran Cuma sabahı saat 07.00 sularında işe gitmek üzere servis bekleyen Tuba Korkmaz, ayrıldığı eski erkek arkadaşı Fatih S. tarafından saldırıya uğramıştı. Fatih S., Korkmaz’ı arkasından koşarak dört kez bıçaklayarak, karaciğer, akciğer, safra kesesi ve diyaframına zarar vermişti. Yardım çığlıkları atmasının üzerine beşinci darbeyi de yiyen Tuba Korkmaz’ı, doktor olan bir mahalle sakini görerek ilk müdahaleyi yapmış, genç kadın Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi’ne (ESOGÜ) kaldırılmıştı. Olayın ardından adliyeye sevk edilen ve tutuklanan Fatih S.’ye, Tuba Korkmaz’ın ablası dizi oyuncusu Şeyma Korkmaz ile babası tepki göstermişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.