Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köpeğe son teknolojiyle burun ameliyatı

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, dünyada sınırlı sayıda yapılan sistemle köpeğin burnundaki tümörü temizledi.Deniz Özsoy, bir buçuk yıl evvel evinin önünde bulduğu köpeği sahiplendi. Deniz’in "Gölge" adını...

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2017 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2017 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Köpeğe son teknolojiyle burun ameliyatı

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, dünyada sınırlı sayıda yapılan sistemle köpeğin burnundaki tümörü temizledi.

Deniz Özsoy, bir buçuk yıl evvel evinin önünde bulduğu köpeği sahiplendi. Deniz’in "Gölge" adını verdiği köpeği hastalandı. UÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine getirilen 7 yaşındaki Gölge’nin burnunda tümör olduğu tespit edildi. Gölge’nin burnundaki tümör, dünyada sınırlı sayıda kullanılan ve hatta insanlarda bile çok az kullanılan video teleskopik görüntüleme sistemi kullanılarak ameliyat edildi. Bu sistem sayesinde hayvan daha az acı hissetti ve 2 saatlik ameliyat 1 saatte tamamlandı.

Köpeğin ameliyatını yapan Klinik Bilimler Bölümü Veterinerlik Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Salcı, “Gölge geçen hafta kliniğimize geldi. Burun tümörü teşhisi koyduk. Bu tümörü almak için burna cerrahi işlemle girmek gerekiyor. Biz bu ameliyatı mikro cerrahi teknikle yaparak hastaya daha az zarar vermiş oluyoruz. Görüntüleme sistemini hasta köpeğimizde kullandık. Ülkemizde veteriner cerrahi alanında video teleskopik görüntüleme sistemi kullanarak bu ameliyatı yaptık. Çok ufak bir delik açarak, burun içerisinden tümörü çıkarttık. Kullanmış olduğumuz ekipman çok pahalı. Aynı zamanda hastada asgari tahribat meydana getiriyor. Yapacağımız bir cerrahi işlemi kolaylaştıran özelliğe sahip. Bu sistem dünyada ilk 2011 yılında meydana çıktı. Bu sistem insan hekimliğinde bile kısıtlı olarak kullanılıyor. Özellikle kulak, burun ve boğaz cerrahisinde kullanılıyor. Bu sistem ameliyatın bize daha konforlu yapılmasını sağlıyor. 2 saatlik ameliyat bir saate düşüyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.