Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konya’da protesto yürüyüşü

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, dün akşam 1’i Suriyeli 2 kişinin öldüğü, 3 Suriyeli’nin de yaralandığı olay sonrası yaklaşık 500 kişiden oluşan bir grup şehir merkezinde protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.Sosyal medya üzerinden...

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2016 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2016 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, dün akşam 1’i Suriyeli 2 kişinin öldüğü, 3 Suriyeli’nin de yaralandığı olay sonrası yaklaşık 500 kişiden oluşan bir grup şehir merkezinde protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.
Sosyal medya üzerinden organize olarak kent merkezinde toplanan grup, Antalya Caddesi, olayın yaşandığı Prof. Dr. Yılmaz Muslu Caddesi ve Atatürk Caddesi istikametinden Anıt Alanı’na kadar yürüdü. Aralarında ellerinde Türk bayrakları taşıyanların da olduğu grup, burada kavgada hayatını kaybeden 18 yaşındaki Mehmet Bayraktar için saygı duruşunda bulundu. Grup, İstiklal Marşı okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Yürüyüş yapan gruba polis müdahalede bulunmazken, grubu arkasından çevik kuvvet otobüsleri ile bir TOMA aracı takip etti. Yürüyüş esnasında polis ekipleri de ilçe merkezinde muhtelif noktalarda güvenlik önlemi aldı.
Öte yandan, bıçaklı kavga sonrası hayatını kaybeden Mehmet Bayraktar’ın cenazesi Merkez Çarşı Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında doğum yeri olan ilçeye bağlı Eğirler Mahallesi’nde defnedildi. Kavgada hayatını kaybeden Suriyeli şahsın cenazesinin ise, yakınlarına teslim edilmek üzere Konya’ya gönderildiği öğrenildi.
Olayın ardından Suriyeliler’in evlerinden çıkamadıkları gözlendi. Beyşehir’de sivil toplum örgütlerinin de ilçede gerilimi tırmandıran olay nedeniyle bir araya gelerek bir toplantı yaptıkları öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.