Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konyaaltı Sahil Projesi ilerliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı Sahil Projesi’nde çalışmalar devam ediyor.Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi ANTEPE tarafından Beach Park içerisinde yer alan binaların tamamının yıkımı gerçekleştirildi. Beach Park içinde...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konyaaltı Sahil Projesi ilerliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı Sahil Projesi’nde çalışmalar devam ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi ANTEPE tarafından Beach Park içerisinde yer alan binaların tamamının yıkımı gerçekleştirildi. Beach Park içinde 2480 metre yağmur suyu, 1750 metre kanalizasyon ve 6670 metre içme suyu olmak üzere toplamda 10 bin 900 metre altyapı çalışmaları tamamlanırken, 750 metre uzunluğunda tesisat galerisi imalatında sona gelindi. Ayrıca alandaki Büfe, Spor ve Ticaret alanlarının temelleri atıldı.

Sahil yolu güneyinde asfalt kaldırıldı

Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili Proje çalışmalarında Akdeniz Bulvarı’nda araç trafiğine kapatılan Konyaaltı sahil yolunun güneyinde ise parke taşı ve asfaltın tamamı kaldırıldı. İnşaat alanında çalışmalar tüm hızıyla sürerken bir yandan da alt yapı çalışmalarına başlandı.

Hedef turizm sezonu

Daha önce üç kez ihaleye çıkan projeye yatırımcının çıkmadığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “tırların, kamyonların geçtiği Konyaaltı Sahili’ni artık transit trafikten arındırıp kontrollü trafiğe geçirmek suretiyle yayalaştıracağız. Konyaaltı’nda tam bir pırlanta gerdanlık olarak halka açık yaşam alanları sağlayacağız. Bu pırlanta gerdanlık Boğaçayı Projesi ile de taç giyecek. Proje süratle devam ediyor. Hedefimiz turizm sezonuna kadar Konyaaltı Sahil Projemizi tamamlamak” dedi.

Ağaçlar ve koruluk korunacak

Proje ile Beach Park’ın arka tarafındaki koruluk tamamen korunup, içerisinde yürüyüş yolları ve bisiklet yolları yapılarak Antalyalılar tarafından daha çok kullanılması sağlanacak. Koruluk içindeki amfi tiyatro da aynı şekilde korunarak, kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaya devam edecek. Sahil Projesi ile mevcut yeşil alan daha da artırılıyor. Büyük çevre hassasiyeti gösterilen projede yürüyüş yollarında bulunan geniş gövdeli büyük çam ağaçları, palmiye ve tesbih ağaçları yerinde korunuyor.

Tekrar yaşam bulacak

Bazı ağaçlar ise aynı Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nde olduğu gibi, yeniden proje içinde kullanılmak üzere sökülüyor. Ağaçlar, yeni yerlerine taşınıncaya kadar, Kepez-Santral proje alanında oluşturulan 5 bin metrekarelik alanda, özenle korunup, bakımları yapılacak. Ardından Konyaaltı Sahili Projesi’nde tekrar yaşam bulacak. Proje alanındaki çalı grubu diye tabir edilen zakkum türü bitkiler ise devam etmekte olan projelerde orta refüjler ve parklara dikiliyor.

Halka açık proje

Tamamen halka açık bir proje olarak halkın öncelikli kullanımını sağlamayı amaçlayan Konyaaltı Sahil Projesi’nde, sosyal ve kültürel alanlar, gezi alanları, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, aktivite alanları, rekreasyon alanları, yeme-içme ve alışveriş alanları bulunuyor.

Proje ile engelli vatandaşların Konyaaltı Sahili’ne engelsiz ulaşımı mümkün olacak. Müze meydanından başlayıp Boğaçay’ına kadar uzanan proje alanında engelli bireylerin rahatlıkla hareket edip, denize girebilecekleri alanlar bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.