Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konya Valisi Canbolat’tan darbe girişimiyle ilgili açıklama

Konya Valisi Yakup Canbolat, vatan hainlerinin, paralel çetelerin darbe girişimine karşı, milli iradeye sahip çıkarak tüm benliğiyle ayağa kalkan, demokrasiye olan bağlılığını yüksek sesle haykıran Konyalı hemşehrilerine teşekkür etti.Vali...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 22:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 22:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya Valisi Yakup Canbolat, vatan hainlerinin, paralel çetelerin darbe girişimine karşı, milli iradeye sahip çıkarak tüm benliğiyle ayağa kalkan, demokrasiye olan bağlılığını yüksek sesle haykıran Konyalı hemşehrilerine teşekkür etti.
Vali Canbolat açıklamasında şunları kaydetti: "Özgür seçimlerle şekillenen milli iradeye, aziz milletimizin bizzat seçtiği Cumhurbaşkanımıza, millet egemenliğinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Hükümetimize, hukuk devletine, demokrasimize karşı gerçekleştirilmek istenen hain bir darbe girişimiyle maalesef millet olarak karşı karşıya kaldık. Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin anayasal düzeni değiştirerek ülkemizin ve milletimizin geleceğini karartmayı amaçlayan vatan hainlerinin, paralel çetelerin darbe girişimine karşı, milli iradeye sahip çıkarak tüm benliğiyle ayağa kalkan, demokrasiye olan bağlılığını yüksek sesle haykıran Konyalı hemşehrilerime şükranlarımı sunmak istiyorum. Hukukun üstünlüğü ve demokratik düzenin korunması konusunda milletimizin gösterdiği kararlı irade her türlü takdire şayandır. Devletimiz, Hükümetimiz ve aziz milletimiz, dimdik ayakta olup gerek içeriden, gerekse dışarıdan gelen her türlü şer odaklarını ve ülkeyi bölmeye çalışan vatan hainlerinin oyunlarını başlarına yıkmaya muktedirdir. Kendi meclis binalarını bombalayacak, masum vatandaşlarımıza kurşun sıkacak kadar kahpeleşen bu ihanet şebekesine, darbecilere asla geçit verilmemiştir, verilmeyecektir. Konyamızda da bu hain darbe girişimine karşı gerekli her türlü tedbirleri alarak başarısız kılan milli iradeye sahip çıkarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket eden başta İl Emniyet Müdürlüğümüze, hain çetelerle birlikte hareket etmeyen askerimize, adli, mülki, mahalli idarelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, siyasi parti temsilcilerimize, basın kuruluşlarımıza, bu davaya sahip çıkan tüm kişi ve kurumlarımıza teşekkür ediyor, kendilerini tebrik ediyorum. Ancak; hain parelel çetelerle mücadelemiz henüz bitmemiştir. Kamu görevlilerimizin ve vatandaşlarımızın uyanık olmasının, rehavete kapılmamasının, kamu düzenini bozmaya çalışan provakotörlere karşı da sağduyulu ve dikkatli hareket edilmesinin büyük önem arz ettiğini belirtmek istiyorum. Bu düşüncelerle; nefretle kınadığımız bu hain darbe girişimine canları pahasına karşı koyarken, hukuk devletinin, millet iradesinin muhafazası ve demokrasinin kesintiye uğramaması yolunda hain çetelerle mücadelede şehit verdiğimiz emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza Cenabı Allah’tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil ve aziz milletimize başsağlığı diliyor, saygılar sunuyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.